Personalizarea meniului Start al Windows 7

La capitolul personalizare, sistemele de operare Windows au ocupat întotdeauna locuri fruntașe în top, iar asta deoarece acestora le pot fi personalizate până și „ultimul colțișor”. În ceea ce mă privește, și veți avea suficient timp pentru a mă cunoaște, sunt genul de utilizator care nu urmărește doar obținerea unui sistem rapid, ci a unui sistem rapid și elegant, cu care să nu-i fie rușine „să iasă în lume”.

meniul start al windows 7

Subiectul este destul de amplu, motiv pentru care va trebui să-l tratăm pe bucăți, în mai multe articole, iar astăzi vom face primul pas; astăzi vom vorbi despre personalizarea meniului Start!

Personalizarea meniului Start al Windows 7

Așa cum se întâmpla și în Windows XP și Windows Vista, și meniul Start al Windows 7 poate fi personalizat în funcție de preferințele utilizatorului. Acesta poate alege ce programe, funcții sau scurtături să fie afișate în acesta, precum și comportamentul avut. De exemplu, se poate renunța la afișarea listei celor mai recente fișiere accesate, dezactiva afișarea instrumentului de ajutor și sprijin, dezactiva caseta de căutare, alege lista programelor ce vor fi afișate, personaliza pictogramele (iconițele) acestora șamd.

proprietati taskbar

Pentru accesarea panoului de personalizare a meniului Start, facem click dreapta pe Bara de Activități (Taskbar) a Windows 7, iar în lista ce se va deschide alegem Properties:

Personalizarea meniului Start

Se va deschide fereastra de proprietăți a Barei de Activități și a meniului Start. Accesăm fila „Start Menu„. În aceasta, la „Power button action„, după cum propriul său nume o indică, vom putea selecta acțiunea ce va fi realizată la apăsarea butonului Power.

Puțin mai jos, la „Privacy„, vom putea opta pentru activarea sau dezactivarea afișării listei celor mai recente programe și elemente (locații, fișiere, documente, etc) accesate. Ambele casete, pentru a înlesni afișarea meniului Start, dar și deoarece nu mă „încălzește cu nimic” această funcționalitate, le dezactivez de obicei.

După ce ați realizat modificările dorite, faceți click pe butonul „Customize…” pentru a deschide Panoul de personalizare al meniului Start. În acesta, după cum veți vedea, vor fi afișate sub forma unei liste toate elementele ce pot fi activate sau dezactivate în cadrul meniului:

Optiunile de personalizare ale meniului Start

Din acest loc veți putea activa sau dezactiva caseta „Run„, afișarea sau ascunderea scurtăturilor spre Jocuri, Panoul de Control, Biblioteci (Documente, Filme, Muzică, Descărcări), locațiile de rețea șamd. Nu există o rețetă anume, important e să păstrați doar elementele de care aveți nevoie, renunțând, prin debifarea casetei ce le corespunde, la toate celelalte.

Când ați terminat, apăsați butonul OK și accesați meniul Start pentru a vă asigura că este pe placul vostru, cu alte cuvinte, că se comportă și afișează doar elementele de care aveți nevoie. În plus, dacă doriți să înlocuiți pictogramele programelor afișate, sau doar pictograma butonului Start, puteți opta pentru configurarea unei teme DIY precum aceasta.

3 Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.