Pirații vor rămâne pirați după ce instalează Windows 10!

Dacă vestea că Windows 10 va fi oferit gratuit pentru „pirați” ar fi fost dată de un blogger oarecare, sau dacă declarațiile făcute de Terry Myerson celor de la Reuters prin telefon n-ar fi fost „înțeles greșit” de ziariști de renume în zona IT, n-aș fi îndrăznit să cred ce-am crezut cu toții timp de câteva ore, dar am crezut. Dar am crezut deoarece motivul părea plauzibil și-n plus, despre o versiune gratuită a Windows nu e pentru prima dată când auzim de la Microsoft.

windows 10

E drept că Terry Myerson n-a spus literalmente că Microsoft va oferi Windows 10 gratuit și celor care nu folosesc Windows legal în momentul de față, dar e clar, și puteți să mă contraziceți cât vreți că o veți face degeaba, dar a făcut respectivele declarații cu intenția de a da de înțeles acest lucru.

O altă dovadă care-mi susține teoria o reprezintă confirmarea făcută de purtătorul de cuvânt al Microsoft pentru The Verge. Mă întreb de cât timp era pregătită în Microsoft această manevră și cine a fost mintea sclipitoare născătoare de minuni care a născocit-o, dar îmi pare rău pentru el, și pentru Microsoft dacă a ajuns să apeleze la astfel de tertipuri pentru a-și promova un produs care, să nu uităm, vine să facă ce n-a putut/făcut Windows 8. Trist.

12 Comentarii

 1. E era normal a fie asa ,poate sa crezi in zana masaluta ,”zan-ul microsoft nu o sa dea niciodata licenta de windows gratis celor care folosesc versunui piratate.

  1. Acum chiar nu e vorba de naivitate, naivitate poate fi atunci când vine și-ți spune vecinul, șoferul de pe autobuz sau altcineva, de naivitate nu poate fi vorba când ce-l care-ți dă vestea e un reprezentant oficial, după care altul o confirmă.

 2. Ar fi fost prea frumos ca Windoz 10 să fie oferit gratuit chiar şi piraţilor, şi astfel să intre şi ei în(tr-o anumită) legalitate. Ar fi fost o îmbunătăţire de imagine considerabilă, care imagine este şi aşa destul de terfelită. Ar fi fost prea frumos un astfel de gest, chiar cu unele limitări: de la Pro la Home, sau poate chiar ceva mai puţin, dar totuşi legal. Practic nu au făcut decît să-şi dea cu stîngu-n dreptu şi să demonstreze încă odată că fac doar ceea ce ştiu cel mai bine: adică NIMIC. Este singurul lucru care îl fac bine. Orice rază de speranţa dispare cînd răsare soarele. De fapt nu s-a schimbat absolut nimic: jocul de-a hoţii şi vardiştii rămîne la fel, cîteva reguli în plus fac jocul mai tentant. Mai bine puneau marea lansare pe 1 aprilie, s-ar fi potrivi perfect! De fapt şi „la vară” va fi acelaşi lucru. Vorba lui Caragiale „dacă e anonimă o semnez şi eu”, dar nu e…

  1. Dincolo de farsă, să nu uităm totuși că vorbim de o companiei care trebuie să facă profit și să-și plătească angajații. E drept că Windows n-a fost dezvoltat în ritmul în care mulți ne-am fi așteptat și dori, dar nici nu poți spune ca n-au făcut nimic, ar fi greșit.

   În schimb, dacă te referi la sistemul de licențiere, ai dreptate, n-au făcut nimic pentru a încerca legalizarea copiilor Windows piratate cu acest tertip de marketing pur, prost conceput.

 3. Nici noi nu suntem chiar asa de rai, am plati pt licenta dar nu la noi fratilor !!!! cu asa preturi si asa salarii mici. Daca as avea 1000 de euroi asa plati o licenta, dar asa nu se poate ne pare rau. Vom merge tot asa in continuare ….fara sa ne suparam prea mult ca suntem „pirati”.

  1. Și eu sunt de părere că preturile ar trebui adaptate la piața în care se dorește vânzarea lor atunci când e vorba de produse virtuale, că nu e ca și cum ai avea aceleași costuri de producție, cum e în cazul celor fizice.

   Eu, de exemplu, am făcut upgrade la Windows 8 cu 60 de lei, preț acceptabil inclusiv pentru salariile din România, așa că m-am motive să mă plâng, dar cei care nu pot face upgrade fiindcă nu dispun de o licență pentru Windows 7 sau Windows 8 ce vor face?

 4. Preturile sunt prea mari pentru un om de rand, cu salariu sub 1000 de lei. Stiu ca e un pic imolar sa nu platesti un produs pe care il folosesti zi de zi, dar n-ai ce face. Eu recunosc ca am un windows 7 professional original, descarcat de pe saitul microsoft, dar pe care l-am activat cu o unealta speciala deoarece nu mi-am permis preturile. Fiecare tara are veniturile ei, nu ne putem compara cu SUA, Germania, Marea Britanie, Franta,… la capitolul venitului mediu. Eu nu ma consider chiar „pirat” pentru asta. As fi incercat linux, dar leptopul meu Acer Aspire 5315 se supraincalzesti cu orice versiune as pune pe el. Totusi, a folosi un windows „piratat” doar pentru utilizare proprie nu se compara cu vinderea ( comerciarizarea) unor versiuni piratate, cum cred ca se facea odata (si poate se mai face si acuma).

 5. Normal ca Microsoft nu va fi de acord sa mearga pe pierdere . Cine ar fi ? dar nea Bill Gates ar trebui sa-si angajeze un consilier inovativ si inventiv de imagine a firmei unde are actiuni !

 6. Ma deranjeaza cuvantul ce ma descrie drept”pirat”. Iata un link foarte util :https://torrentfreak.com/chinese-pirates-to-get-free-windows-10-upgrade-150318/ .
  Nu te contrazic Cristian ci doar te completez.Nu pretind ca-s foarte informat si priceput.Insa ma straduiesc.Respectivul Terry Myerson a afirmat clar si raspicat gratuitatea oferita.Si nu,nu e un tertip,ci o metoda de a combate pirateria.Urasc cuvantul asta ! Si nu doar pirateria.Cititi comentariul.
  Nu cred ca v-ati fi dorit sa aveti un OS 10 original.Parerea mea e ca datorita sistemului Avalanche,asa cum si tu ai scris,https://torrentfreak.com/bittorrent-style-updates-revealed-in-leaked-windows-10-150316/,update-le ce le vom primii ne vor descoperii IP-le exact ca-n sistemul de sharing BitTorent.Ca mai apoi sa ne poata chema in tribunal pentru folosirea unei variante furate si activate de OS al lor si/sau Office. Iata link-ul :https://torrentfreak.com/microsoft-sues-does-for-activating-pirated-software-141208/ .
  Acesta e doar inceputul.Pe urma sa poata adauga adresa IP pe lista neagra.Precum face Kaspersky cu cei care au activat produsul cu o cheie ilegitima-nu ilegala.Se poate descarca prin torrenti un 8/8.1/10 cu toate update-le posibile.Dar odata ce ai cautat si primit un singur update ptr OS si/sau Office te prinde Microsoft-ul si te trece pe lista neagra.Pe urma ramane de vazut ce urmeaza si cum te vei descurca.Sau poate e doar paranoia mea !

  1. Teorii conspiratorii de acest gen au mai fost, dar de toate de până acum s-a ales praful odată cu lansarea versiunii finale a Windows. Eu spun să așteptăm și să ne speriem doar dacă va fi cazul. Cât despre cei care consideră că actualizând Windows 7 Microsoft nu le poate afla IP-ul, am două cuvinte pentru ai descrie: sunt naivi.

  1. Din câte știu eu nu. Doar versiunile Windows 7 și Windows 8 vor beneficia de posibilitatea de upgrade gratuit.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.