Voi ați acoperit webcam-ul cu ceva?

Chema Alonso, hacker renumit și blogger, în timpul unei apariții recente la TV, a fost întrebat de ce are lipit un plasture deasupra webcam-ului laptopului personal.

plasture webcam

Chema a explicat că există foarte mulți crackeri (hackeri răi), care sunt plătiți de tot felul de indivizi, pedofili în cele mai multe cazuri, pentru a înregistra alte persoane aflate în fața calculatoarelor personale, vorbind pe chat sau pur și simplu navigând pe Internet.

La ce ajută aceste înregistrări

Criminalii informatici folosesc aceste video-uri pentru a-și înșela victimele atunci când acestea le cer activarea webcam-ului. În aceste ocazii, ei transmit prin clientul de mesagerie (Yahoo! Messenger, Skype, șamd) video-ul cumpărat  de la crackeri cu doar câțiva dolari, făcându-și victimele să creadă că discută cu altă persoană.

Așadar, dacă nu folosiți webcam-ul laptopului (cel al desktopului poate fi deconectat oricând), în mod special dacă aveți în casă copii care folosesc des acel laptop, este recomandat să lipiți deasupra acestuia un plasture. De ce un plasture și nu bandă adezivă? Deoarece pansamentul aflat în centrul acestuia protejează lentila webcam-ului, spre diferență de banda adezivă.

4 Comentarii

  1. Acum mă duc să cumpăr plasturi :D. Sau cred că mai repede deconectez webcam-ul. Mai auzisem undeva că webcam-ul poate fi accesat de la distanță, iar chestia interesantă e că pot dezactiva acel senzor să nu se mai aprindă atunci când aceasta funcționează.

  2. Webcam-ul meu are protectie pentru asa ceva….adica are un capacel ce se trage peste lentila si gata….totul e negru!:))

  3. sidaca ii dezactivezi driverul la camera video?
    eu asa il tin.. adica, dezinstalez driverul, si ii dau disable din device manager, e ok?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.