La ce poate fi folosit un NFC Tag

Nu puțin au fost cei care, văzându-mi NFC Tag-ul atârnând la chei, m-au întrebat ce-i ăla și la ce îmi trebuie. În primul rând îmi trebuie… în Carrefour și Auchan destul de des, că rareori se întâmplă să am vreo monedă de 50 de bani la mine.

tag-ul NFC

Pe majoritatea îi mulțumește această explicație și vor și ei, dar înainte să mă pună să le comand și lor din China îi trimit la casele de marcat ale Auchan, în preajma cărora găsesc unele mult mai OK și mai rezistente, din metal.

Celor care insistă, le explic că pot face multe, cum ar fi să-și înregistreze datele de contact pe tag, iar când cineva le cere, site, nr de telefon sau email, trebuie doar să-și apropie tag-ul de telefonul persoanei respective și magia se întâmplă de la sine (aveți grijă cu cine încercați asta fiindcă riscați să vă luați bătaie pe nemeritate).

Sau își pot configura telefonul, cu ajutorul unei aplicații specifice, Trigger de exemplu, să realizeze diverse acțiuni la detectarea tag-ului NFC. Eu l-am configurat să-mi activeze și dezactiveze WiFi-ul, dar poate efectua și apeluri către un contact anume, activa hotspot-ul, trimite un email sau un mesaj SMS preconfigurat, porni sau opri playerul, deschide aplicații, activa alarme, modul avion, etc.

Unele sarcini vor solicita permisiuni adiționale, altele nu vor fi realizate —iar chestia asta am întâlnit-o pe noile versiuni Android și e frustrant— fără intervenția utilizatorului, dar per total merită cei 4 lei pe care i-am dat pe el, în plus îl pot folosi oricând la deblocarea căruciorului de cumpărături…

9 Comentarii

  1. Eu îl folosesc la interfon dar nu imi place sa îl bag în căruciorul de cumpărături ca apoi sa stau cu ochii pe el ca pe butelie cu cheile și datele mele pe el.
    Sunt bune sa le plantezi în casa, la birou, în mașină astfel incat telefonul sa stie unde te afli și sa activeze profilul dedicat acelei situații.

    1. Pentru a diferenția casa de birou (sau alte locații) nu ai nevoie de nfc, e suficientă o rețea wifi, iar regulile le creezi cu aceeași app.

    1. Acasă pui unul la intrare și comuta automat pe wifi, altul sub pat și telefonul întra pe un profil silențios ori de câte ori te pui în pat și ai telefonul aproape, în mașină activează alt profil, etc. E mai mult o joaca și mie mi-a trecut repede.

  2. Mi-a ajuns în sfârșit NFC Tag-ul și telefonul meu (Elefone P9000 cu Android 6) la recunoscut și l-am configurat. L-am testat și pe telefonul fratelui meu (Samsung S6 cu Android 7) și nu l-a recunoscut de loc.

    Nu știu cum sunt configurate aceste NFC-uri dar se pare că nu toate telefoanele le recunoaște.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.