Cum poate fi îmbunătățită puterea semnalului unui adaptor Bluetooth USB

Pentru a conecta căștile și mausul Bluetooth la PC folosesc un adaptor USB de la Hama. Conectat la porturile USB din spatele unității, dacă mă îndepărtam 2-3m de calculator sunetul în căști se auzea distorsionat, cu paraziții. L-am conectat la un prelungitor și adus undeva în spatele monitorului, a ajutat, dar parcă voiam să am semnal și când plec până la bucătărie să-mi pun o cafea sau un ceai.

antena adaptor bluetooth

Cum n-am găsit alte soluții, l-am modificat puțin, atașându-i o antenă, una avută de la un router mai vechi. Cumpărasem pentru antena direcțională doi conectori RP-SMA ca să am de rezervă în caz că-l stric pe primul, mi-a prins bine acum cel de rezervă.

Din fericire, Hama urăște lipiciul, ceea ce mi-a permis să demontez adaptorul fără a-l distruge.

adaptor bluetooth usb demontat

Am perforat capacul transparent cât să pot trece prin el cablul conectorului RP-SMA:

cablu adaptor RP-SMA

Apoi am sudat cablul pe elemenții printați pe placa PCB a adaptorului.

puncte sudura elementi antena bluetooth

Apoi am montat carcasa adaptorului la loc. Carcasa transparentă fiind foarte mică, trebuie avută mare grijă pentru a nu rupe punctele de sudură.

conector RP-SMA conectat la adaptorul bluetooth usb

După care am lipit cu Poxipol conectorul RP-SMA de carcasa adaptorului Bluetooth.

Mă așteptam ca după atașarea antenei semnalul să ajungă fără probleme până în baie (aproximativ 8m și 2 pereți despărțitori, dintre care unul de rezistență). Ajunge, dar cu paraziți. În restul casei nu sunt probleme deși camera în care am biroul e flancată de un perete de rezistență.

adaptor bluetooth usb cu antena

Având adaptorul conectat în partea frontală a unității, cum apare în prima fotografie, semnalul este suficient de puternic încât doar dacă ies din casă se pierde, dar nu-l vreau la vedere. În plus, aș risca să-l rup lovindu-l cu mâna la conectarea și deconectarea stick-urilor, deci rămâne tot după monitor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.