Polarr, unul dintre cele mai utilizate editoare foto online, este supus unui facelift și aterizează în Windows 10

Despre Polarr nu-mi aduc aminte să vă fi vorbit până acum, dar e unul dintre editoarele „a la Instagram” pentru PC la care apelez destul de des, în special pentru a retușa rapid, prin intermediul filtrelor preconfigurate, fotografiile pe care le public în rețelele de socializare.

Polarr - Top

Poate procesa imagini în format JPG, PNG și, atenție, RAW, cu o dimensiune de cel mult 30 Mpx, iar fotografiile prelucrate cu ajutorul său nu sunt „ștanțate” cu sigla serviciului sau alte mențiuni de acest gen, ci rămân curate din acest punct de vedere.

Disponibil inițial doar online, în timp a fost portat spre Chrome, iOS (iPhone & iPad), Android, în care poate fi folosit gratuit, iar recent a aterizat și pe PC, în Windows 10.

Polarr - Bottom

Pe Windows 10 este disponibil în versiune trial, după care costă 15$. Între noi fie vorba, având în vedere că poate fi utilizat offline și în Chrome, nu prea văd motive pentru care cineva l-ar cumpăra, achiziția putând fi justificată doar de dorința de a răsplăti dezvoltatorii pentru treaba bună pe care au făcut-o. Doar spun, nu dau cu parul…

Versiunea lansată recent, a treia, este compatibilă cu ecranele touch, include peste 50 de filtre preconfigurate, posibilitatea de particularizare și creare de filtre noi, dispune de instrument de aplicare a watermark-urilor, de capacitatea de export în lot, de posibilitatea de interacționare prin intermediul scurtăturilor de taste, printre altele.

În concluzie, e un editor util care merită luat în calcul atunci când se dorește retușarea rapidă a fotografiilor personale, la nivelul editoarelor grafice online cunoscute de toată lumea, dar încă e mult prea departe de Paint.NET sau Photo Pos Pro, de exemplu. Mai multe detalii găsiți pe site-ul oficial, iar în același loc aveți și link-urile spre versiunile sale.

3 Comentarii

  1. Ai dreptate, Paint.NET e un editor foarte bun, mai ales pentru unul gratuit, dar nu a primit imbunatatiri majore de la versiunea 3.5 si primeste cam rarut update-uri. Stiu ca tu in articol vorbeai de alt editor dar m-am bagat si eu in seama :))

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.