Ceva e în neregulă cu polițiștii din coloana lui Gabriel Oprea

În primul rând, de la cap la coadă, sunt niște lași, dar e de înțeles când vezi cât de greu îți găsești un job de bugetar. Doi la mână, iată ce declara un nenea polițist sub protecția anonimatului, cutremurat de cele întâmplate:

Martor cu identitate protejată: […] Ne gândeam oricând că se poate întâmpla ceva. Ne aşteptam în fiecare zi, un pieton, un şofer grăbit… Dar nu ne gândeam că o să fie unul de-al nostru. Nu puteţi să vă imaginaţi! Se plângea pe staţie în tot Bucureştiul. (sursa)

Cu alte cuvinte, maxima tragedie e că a murit „unul de-al lor”. Mă întreb câtor colegi de breaslă ai acestui mamifer le este rușine că poartă aceeași uniformă?!?

Despre domnul Oprea, ministrul și vicepremierul nostru dârz, nu comentez. Dacă primul polițist invitat să-l însoțească la frizerie sau la mănăstire ar fi refuzat, dacă ar fi refuzat și-al doilea, și-al treilea, acum ne-am fi bucurat că România are un polițist în plus.

Despre morți numai de bine…

Polițistul a avut de ales între a-și pierde slujba sau viața, a ales ce a considerat mai important. Ar trebui să plâng?!? Nu e ca și cum ar fi murit într-o altercație cu răufăcători, protejând siguranța și încrederea!

E greu de digerat ceea ce tocmai am spus, sunt convins, dar pregătesc frigiderul pentru venirea proviziilor, așadar, înainte! Și „Doamne ajută!” cu următorul polițist pe care-l voi întâlni, mă va recunoaște, și n-a înțeles mare lucru din ce a citit câteva rânduri mai sus…

11 Comentarii

 1. cristi ai dreptate , am si eu niste prieteni care lucreaza ca bugetari in diferite institutii si le-am spus ca decat sa semneze ceva si sa fiu nevoit sa le dau parjoale cu prastia mai bine sa demisioneze ca e mai sanatos, oamenii au inteles si cand a fost cazul au schimbat jobul. eu personal in locul acelui politist demisionam daca vedeam ca riscurile sunt asa mari. Doamne ajuta !

 2. „Despre morți numai de bine”. dar, poliţístul NU a ales între a-şi pierde viaţa sau slujba !
  Alegerea a făcut-o, șefu’ lui, sluga vicepremierului nostru dârz, ce pretinde să aibă cale libera și la frizerie.
  „Ar trebui să plâng” ?! Eu plâng că nu le pot da câte una în bot la amândoi.

  1. Cum adică nu el a ales? Dacă el refuza să facă parte din coloană, ce-i putea face șeful lui? Sau crezi că șeful lui nu are șef?

  2. probabil se refera ca era constrans cu riscul demiterii , dar a meritat pretul acestui risc asumat de bunavoie ?

  3. Politistilor le este frica de sefi, executa orice dorinta a acestora, chiar cu riscul de a raspunde civil, penal sau chiar cu viata”. afirmă Sindicatul Pro Lex, sindicatul polițiștilor !

 3. De ce nu au spus nimic înainte de acest accident dacă erau folosiți precum niște slugi? Care era prețul? Deși nici acum nu mi se pare că ar fi foarte vocali.

 4. Inainte de a folosi cuvine grele eu cred ca ar mai trebui sa ne punem o intrebare: cat de acerba este concurenta pe posturile din coloana oficiala?
  Cat despre ceea ce a spus ”mamiferul” eu cred ca in functie de starea de spirit poti vedea acea fraza din mai multe unghiuri. Ma refer la cuvintele: ”Dar nu ne gândeam că o să fie unul de-al nostru”.

 5. In general evit sa comentez sau sa dezbat, teme politice sau subiecte arhi-mediatizate la televizor sau in media.Nici nu am intentia sa-ti dau dreptate sau sa te contrazic. Din tot ce am reusit sa citesc din diverse surse, lucrurile stau pe scurt in modul asta si incerc sa evit sa folosesc termeni ce nu se cuvin: Nentu’ Oprea asta, obisnuia foarte des sa considere ca mersul la cumparaturi sau dusul la restaurant sau faptul ca era un meci de interes, asta clar era ceva „de interes national” si daca tot esti tu „boss” de ce sa nu tai Bucurestiul in 2 de 6 ori pe zi, la peste 100 km/h pentru ca se poate? Daca nu e nevoie sa stai cu prostimea la semafor, de ce ai face-o? Oricat de mult ma frustreaza moartea acelui tanar, care si-a facut treaba, care a fost silit sa ii faca loc astuia de care vorbeam mai devreme si ca poate nu trebuia sa fie pe motor in momentul ala, nu la viteza aia si total inutil, nu putem acum sa-l decapitam de dl. Oprea care era el asa mai grabit de fel. De ce? Pentru ca sunt un cumul de factori ce nu mai depind de cineva. Putea sa se intample, putea sa se evite.
  Important e sa fie tras la raspundere cineva. Omul ala de la groapa nu se mai intoarce si nu merita sa moara in modul ala si sa stam 2 secunde sa ne punem in situatia rudelor lui.
  Nu sunt de acord nici sa-l decapitam in centrul capitalei pe ministru dar trebuia sa moara un om ca sa iasa la iveala abuzul unor indizi ajunsi acolo pe cine stie ce criterii, de institutii si de putere?

 6. Dar dacă murea Oprea… ce se întâmpla cu Poliţia română, administraţia drumurilor, România, Pământul, Cosmosul.. etc?!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.