Cum poți afla ce programe au fost folosite recent în calculator

Există o metodă simplă, sau și mai bine spus, un program simplu care permite afișarea tuturor programelor folosite recent în computer. De ce ar dori să cunoască cineva să știe ce programe au fost rulate în PC?

Poate fi din simplă curiozitate, dar de cele mai multe ori această verificare este esențială pentru a determina factorul care a declanșat o eroare a sistemului, o infectare cu virus sau alte probleme! Răspunsul îl putem obține prin diverse căi, iar una dintre acestea, cea mai simplă pe care o cunosc, este ExecutedProgramList, un progrămel portabil, dezvoltat de NirSoft.

lista programelor folosite recent

Pentru a afla aceste informații, ExecutedProgramList analizează și colectează datele disponibile în regiștrii Windows și în folderul Prefetch din C:Windows.

Conform dezvoltatorului, programul analizează următoarele chei ale Windows Registry:

  • Registry Key: HKEY_CURRENT_USERClassesLocal SettingsSoftwareMicrosoftWindowsShellMuiCache
  • Registry Key: HKEY_CURRENT_USERMicrosoftWindowsShellNoRoamMUICache
  • Registry Key: HKEY_CURRENT_USERMicrosoftWindows NTCurrentVersionAppCompatFlagsCompatibility AssistantPersisted
  • Registry Key: HKEY_CURRENT_USERMicrosoftWindows NTCurrentVersionAppCompatFlagsCompatibility AssistantStore

După cum veți vedea, utilizarea programului constă în rularea acestuia și așteptarea analizării informațiilor și generării listelor. Dacă se dorește acest lucru, ExecutedProgramList ne oferă posibilitatea de a genera rapoarte text sau HTML ce cuprind fie toate programele rulate recent în PC, fie doar cele selectate în prealabil din lista afișată.

De asemenea, este oferită și posibilitatea de accesare a folderelor în care se află programele rulate recent. Acest lucru poate fi făcut atât din meniul File al programului, cât și din meniul contextual al elementelor listate.

deschiderea folderului in care se afla executabilul programului selectat

De lăudat la acest program e și compatibilitatea sa cu toate versiunile sistemului de operare Windows, începând de la Windows XP de 32 de biți și terminând cu Windows 8.1 de 64 de biti, o capacitate mai rar întâlnită în rândul programelor de analiză. Apropo, îl puteți descărca de aici.

2 Comentarii

  1. NirSoft au niște progrămele foarte utile, eu mai folosesc de la ei și LastActivityView, oarecum similar cu ExecutedProgramList.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.