Cum poți bloca accesul la anumite aplicații din smartphone sau tabletă (Android)

Nu văd o problemă în a împrumuta smartphone-ul sau tableta cuiva pentru a-și verifica email-ul, pe a da un telefon, trimite un mesaj sau căuta ceva pe Internet, dar nu-i suport pe cei care, după ce termină de făcut lucrul acela neînsemnat pentru care ți l-au cerut, cotrobăie prin fișierele și mesajele tale, ori deschid aplicații care le-au stârnit curiozitatea.

Pentru a preveni aceste „acțiuni neautorizate”, în Android avem la dispoziție diverse metode, printre care restricționarea accesului la anumite aplicații prin securizarea acestuia cu model sau un cod PIN folosind Hexlock.

blocarea aplicatiilor Android cu un cod pin folosind Hexlock

La prima rulare a sa, aplicația ne va cere să setăm un cod PIN sau un model de deblocare a aplicațiilor pe care le vom proteja cu ajutorul ei. După alegerea metodei de securizare, se va deschide un panou în care vom putea alege aplicațiile la care dorim să blocăm accesul.

În cele din urmă ni se va permite să alegem profilul restricțiilor respective. Vom putea alege între Home și Work, profile preconfigurate, sau vom putea crea altele în funcție de necesități și preferințe. Începând din acel moment, de fiecare dată când profilul care include restricțiile este activ, ni se va cere să autorizăm deschiderea aplicațiilor la care accesul a fost blocat.

blocare aplicatii android cu pin

Nu ascund în telefon secretul succesului —pe acesta îl țin în cămară— și nici chestii top-secret, dar pur și simplu nu mă simt comod știind că altcineva, indiferent dacă respectiva/ul e mama, sor-mea sau cel mai bun prieten, cotrobăie prin lucrurile mele.

Ești curios ce poze a mai făcut colegul, prietenul sau fratele? Mai mult ca sigur nu-l va deranja să le vezi, dar întreabă-l înainte să tragi concluzia că n-are nimic împotrivă! E mai OK așa pentru amândoi, iar el nu va mai avea motive să folosească Hexlock sau alte metode similare pentru a-ți limita accesul, și nici nu va mai sta cu ochii pe tine ca pe butelie de fiecare dată când îți împrumută telefonul sau tableta! 😐

4 Comentarii

  1. E foarte utila o astfel de aplicatie cand instrainezi tel. Pe Allview am functia „Mod Vizitator”, care, cand este activata, se ascunde jurnalul de apeluri, mesajele, albumele, notitele si blocheaza ecranul, insa nu blocheaza nici o alta aplicatie.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.