Cum poți crește performanța computerului dezactivând sarcinile programate implicite ale Windows, nenecesare

În Windows vin preconfigurate anumite sarcini de care un utilizator obișnuit nu va avea nevoie niciodată, cum ar fi mcupdate (caută actualizări Windows Media Center), HotStart (pornește programele care sunt configurate pentru Windows HotStart, dacă se dispune de un Tablet PC) și UpdateLibrary (actualizează lista cache a folderelor și permisiunilor de securitate cu privire la orice fișiere noi din bibliotecă media a utilizatorului). Aveți mai multe detalii aici.

dezactivare sarcini programate nenecesare

Pentru dezactivarea celor trei sarcini programate menționate în rândurile de mai sus, înainte de toate va trebui să deschideți Task Scheduler, instrumentul Windows de gestionare a acestora.

Pentru a deschide Task Scheduler fie introduceți numele său în caseta de căutare a meniului Start, apoi dați click pe pictograma sa, fie executați în caseta Run comanda de mai jos.

control schedtasks

După ce ați deschis Task Scheduler, accesați:

  • Task Scheduler Library » Microsoft » Windows » Media Center
    – pentru a dezactiva mcupdate
  • Task Scheduler Library » Microsoft » Windows » MobilePC
    – pentru a dezactiva HotStart
  • Task Scheduler Library » Microsoft » Windows » Windows Media Sharing
    – pentru a dezactiva UpdateLibrary

Dacă în locațiile indicate nu găsiți oricare dintre sarcinile menționate, treceți la următoare. Dacă o sarcină anume nu există, înseamnă că modulul sau, dacă preferați, caracteristica Windows căreia îi aparține nu este disponibilă deoarece a fost dezactivată.


Dacă acest truc v-a fost util și vreți să cunoașteți mai multe astfel de trucuri, vă invit să vizitați arhiva etichetei “Trucuri Windows“ accesând acest link. Dacă aveți întrebări, dacă ați identificat vreo greșeală, sau dacă doriți să împărtășiți cu ceilalți cititori ai blogului un truc nou, aștept mesajul vostru sub forma unui comentariu la acest articol.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.