Cum poți obține rapid lista tuturor fișierelor dintr-un folder – Trucuri Windows

Dacă folosiți DVD-uri pentru backup-uri, ori obișnuiți să „ardeți CD-uri” cu muzică pentru a asculta în mașină și altceva decât radio, vă învăț un truc prin care puteți obține rapid lista tuturor fișierelor de pe aceasta sau din orice alt folder din computer pentru a o printa ulterior.

lista fisierelor folder

Trucul constă în accesarea din linia de comandă a folderului, CD-ului ori DVD-ului căruia doriți să îi listați conținutul și să executați comanda dir /b /a:-d /o:n | clip. Lista generată astfel va fi copiată automat în clipboard și va putea fi lipită în orice editor de texte.

Pentru deschiderea unei ferestre a CMD în folderul accesat, apăsați tasta Shift, faceți click dreapta într-o zonă liberă, apoi alegeți din meniul contextual opțiunea Deschide fereastră de comenzi aici:

linie de comandă lista conținut folder

Pentru a adăuga o astfel de opțiune în meniul contextual puteți crea, folosind Registry Editor, în HKEY_CLASSES_ROOT » Directory » shell, cheia Generează listă conținut și asociați-i acesteia comanda de mai jos:

cmd /c dir "%1" /b /a:-d /o:n | clip

genereaza lista

Noua opțiune va fi vizibilă în meniul contextual al folderelor.

genereaza lista meniu contextual

Mi-a fost lene să fac un tutorial video pe această temă, dar presupun că toată lumea a înțeles ce are de făcut. Apropo, nu uitați să reporniți Windows Explorer după adăugarea cheii în regiștrii Windows.

5 Comentarii

  1. Pentru exportul numelor folderelor poti folosi comanda „dir /s /b /o:n /ad | clip” sau „dir /s /b /o:n /ad > clip.txt” Cea de-a doua comanda, va crea un fisier clip.txt care contine denumirea folderelor

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.