Cum poți obține rapid lista tuturor fișierelor dintr-un folder – Trucuri Windows

Dacă folosiți DVD-uri pentru backup-uri, ori obișnuiți să „ardeți CD-uri” cu muzică pentru a asculta în mașină și altceva decât radio, vă învăț un truc prin care puteți obține rapid lista tuturor fișierelor de pe aceasta sau din orice alt folder din computer pentru a o printa ulterior.

lista fisierelor folder

Trucul constă în accesarea din linia de comandă a folderului, CD-ului ori DVD-ului căruia doriți să îi listați conținutul și să executați comanda dir /b /a:-d /o:n | clip. Lista generată astfel va fi copiată automat în clipboard și va putea fi lipită în orice editor de texte.

Pentru deschiderea unei ferestre a CMD în folderul accesat, apăsați tasta Shift, faceți click dreapta într-o zonă liberă, apoi alegeți din meniul contextual opțiunea Deschide fereastră de comenzi aici:

linie de comandă lista conținut folder

Pentru a adăuga o astfel de opțiune în meniul contextual puteți crea, folosind Registry Editor, în HKEY_CLASSES_ROOT » Directory » shell, cheia Generează listă conținut și asociați-i acesteia comanda de mai jos:

cmd /c dir "%1" /b /a:-d /o:n | clip

genereaza lista

Noua opțiune va fi vizibilă în meniul contextual al folderelor.

genereaza lista meniu contextual

Mi-a fost lene să fac un tutorial video pe această temă, dar presupun că toată lumea a înțeles ce are de făcut. Apropo, nu uitați să reporniți Windows Explorer după adăugarea cheii în regiștrii Windows.

5 Comentarii

  1. Pentru exportul numelor folderelor poti folosi comanda „dir /s /b /o:n /ad | clip” sau „dir /s /b /o:n /ad > clip.txt” Cea de-a doua comanda, va crea un fisier clip.txt care contine denumirea folderelor

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.