Cum poți transforma orice pagină web în aplicație desktop, cu Google Chrome

Când nu folosesc Google Play Music, ascult muzică prin Jamendo, un serviciu de streaming gratuit ce permite inclusiv descărcarea gratuită a melodiilor pentru uz personal. Configurasem un bookmark pentru a-l accesa, iar player-ul audio îl țineam într-o filă pe durata redării, dar asta ducea adesea la închiderea sa accidentală, așa că l-am transformat în aplicație desktop și l-am adăugat în taskbar.

jamendo - aplicatie desktop

Cu Google Chrome orice aplicație sau pagină Web pot fi transformate în aplicații desktop și utilizate ca atare, independente față de browser. Opțiunea care automatizează această operație se află în meniul principal al Chrome, în ramura Mai multe instrumente:

Mai multe instrumente - Adauga pe desktop

La accesarea opțiunii își va face apariția o fereastră pop-up în care veți putea introduce numele pe care doriți să i-l dați, dar și bifa caseta ce-i va permite să ruleze individual, în propria-i fereastra, ca o aplicație desktop convențională:

adauga pe desktop

La accesare, aceasta va dispune de propria-i pictogramă ce va putea fi fixată individual pe bara de activități, adică independent față de browserul Chrome:

shortcut jamendo ca aplicație desktop creată cu chrome

La fel am procedat și cu Chess.com — unde, dacă doriți, mă puteți provoca la o partidă de șah — și alte aplicații Web pe care le accesez frecvent. Revenind la Jamendo, utilizat astfel pare un player multimedia convențional. Iată încă două screenshot-uri:

playlist jamendo - utilizat ca aplicatie desktop

jamendo music player ca aplicație desktop

Îmi lipsește, într-adevăr, posibilitatea de a asocia scurtături de taste principalelor acțiuni ale player-ului, dar tot e mai bine decât să-i port permanent grija filei în care l-am accesat. Nu știu să vă spun dacă și alte browsere permit această operație; în Firefox și Opera eu n-am găsit ceva asemănător.

2 Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.