Principalele servicii de stocare cloud mai puțin cunoscute

Sorin, un cititor al blogului pe care cu siguranță îl știți din rubrica de comentarii, a testat câteva dintre cele mai puțin cunoscute servicii de stocare cloud, apoi mi-a trimis concluziile la care a ajuns pentru a le pune la dispoziția voastră.

servicii de stocare cloud

Lista era mai lungă, dar le-am exclus din aceasta pe cele de care a auzit toată lumea, respectiv Dropbox, Google Drive și OneDrive, dar sper să nu fie cu supărare. Habar n-am care a fost criteriul în funcție de care s-a făcut evaluarea, dar eu l-am publicat așa cum l-am primit, deși nu sunt întru totul de acord cu notele primite de MEGA și Copy.

Copy

Caracteristici Detalii
Tip de sortare Fișierele și folderele sunt amestecate. Localizarea folderelor printre fișiere este anevoioasă.
Mod de afișare Doar listă.
Selectare multiplă Nu se pot selecta mai multe fișiere (pentru ștergere sau distribuire)
Mutare & copiere Nu se pot muta fișiere în alt folder.
Drag & Drop Se pot încărca fișiere din calculator doar într-un anumit folder.Conținutul folderului nu este afișat în timp real. La descărcare, sub forma unei arhive zip, sunt cuprinse toate fișierele care au fost încărcate, deși managerul de fișiere nu indică prezența acestora.
Conexiune Nu este afișată viteza de upload, ci doar o bară de progres.
Descărcare Se pot descărca fișiere individual. Numele original al fișierelor este păstrat.
Limitări 1 GB / fișier
Spațiu de stocare 15 GB
Notă 2/5
Concluzii Afișarea fișierelor și posibilitatea de partajarea a acestora sunt rudimentare.Bun doar pentru backup, dar folosit doar cu clientul desktop, nicidecum prin aplicația Web.
Website https://copy.com

Box

Caracteristici Detalii
Tip de sortare Folderele sunt afișate primele. Sortarea este făcută în funcție de nume, dată și mărime.
Mod de afișare Listă și pictograme.
Selectare multiplă În modul de afișare a pictogramelor se pot selecta mai multe fișiere și foldere dacă acestea sunt alăturate. Nu pot fi selectate aleator fișiere sau foldere, individual.
Mutare & copiere Fișierele selectate pot fi mutate în alt folder. Este afișată structura fiecărui folder și opțiunile Move, Copy și Cancel.
Drag & Drop Se pot încărca fișiere într-un anumit folder.
Conexiune Nu este afișată viteza de upload, ci doar o bară de progres.
Descărcare Se pot descărca fișiere individual. Numele original al fișierelor este păstrat.Pot fi descărcate simultan mai multe fișiere, sub forma unei arhive zip, dacă acestea au fost selectate în prealabil.
Limitări 250 MB / fisier
Spațiu de stocare 10 GB
Notă 5/5
Concluzii Aspect plăcut, interfață Web intuitiva.
Website https://box.com

ADrive

Caracteristici Detalii
Tip de sortare Fișierele și folderele sunt afișate normal (folderele primele).
Mod de afișare Dispune de două tipuri de afișare: “File Manager” și “Simple View”, care pot fi accesate de la butonul “Settings”. Nu permite afișarea miniaturilor.
Selectare multiplă Selectare prin Control și Shift (selectare/deselectare).
Mutare & copiere Fișierul sau fișierele selectate pot fi mutate sau copiate în orice alt folder. Este afișată structura folderelor și opțiunile Move, Copy și Cancel.
Drag & Drop Da, pentru fișiere. Upload-ul folderelor se face prin Java.
Conexiune Este afișată viteza de upload și o bară de progres.
Descărcare Descărcare individuală sau sub forma unei arhive zip.
Limitări 16 GB / fișier
Spațiu de stocare 50 GB
Notă 4/5
Concluzii Aspect plăcut, interfață intuitivă. Încărcarea folderelor se face totuși destul de anevoios.Este un serviciu foarte bun pentru backup și găzduire în cloud a fișierelor.
Website https://www.adrive.com/

pCloud

Caracteristici Detalii
Tip de sortare Fișierele și folderele sunt afișate normal (folderele primele).
Mod de afișare Listă și miniaturi.
Selectare multiplă Selectarea se face mai ușor dacă fișierele sunt afișate în listă, dar este posibilă și selectarea în modul de afișare al miniaturilor.
Mutare & copiere Copierea și mutarea sunt operații separate. Fișierele și folderele selectate pot fi mutate în orice alt folder.
Drag & Drop Upload prin drag & drop pentru folderul curent. Totuși, încărcările de acest fel trebuie efectuate cu atenție, zona de încărcare fiind destul de mică.
Conexiune Este afișată o bară de progres. Este permisă întreruperea încărcării.
Descărcare Fișierele pot fi descărcate individual sau în grup, sub forma unei arhive zip.
Limitări 10 GB / fișier
Spațiu de stocare 10 GB
Notă 5/5
Concluzii Interfața Web are un aspect plăcut și este intuitivă. Aceasta permite încărcarea folderelor și fișierelor.
Website https://www.pcloud.com/

Bitcasa

Caracteristici Detalii
Tip de sortare Fișierele și folderele sunt sortate normal (folderele primele). Sortarea se face automat după încărcarea folderelor.
Mod de afișare Listă și miniaturi. Comutarea se face prin butoane intuitive. Miniaturile sunt afișate plăcut. Nu este afișată mărimea folderelor.
Selectare multiplă Selectarea se face ușor în ambele moduri. Nu poate fi anulată o selecție.
Mutare & copiere Copierea și mutarea fișierelor se efectuează separat. Fișierele selectate pot fi mutate în orice alt folder.
Drag & Drop Da.
Conexiune Este afișată o bară de progres. Întreruperea se face pentru toate fișierele care se încarcă în acel moment. Nu este afișată viteza de încărcare.
Descărcare Individuală sau multiplă (sub forma unei arhive zip).
Limitări 2 GB / fișier prin interfața Web. 15 GB dacă se folosește clientul desktop.
Spațiu de stocare 5 GB
Notă 2/5
Concluzii Aspect plăcut și operare ușoară. Nu permite încărcarea folderelor. E un serviciu bun pentru backup dacă este folosit clientul desktop. Util și pentru crearea unei librării online personale.
Website https://www.bitcasa.com/

MEGA

Caracteristici Detalii
Tip de sortare Fișierele și folderele sunt sortate normal (folderele primele). Sortarea se face automat după încărcarea folderelor.
Mod de afișare Listă sau pictograme, ambele intuitive.
Selectare multiplă Da, cu mouse-ul sau tastatura
Mutare & copiere Mutarea se poate face inclusiv prin drag & drop, în orice folder.
Drag & Drop Da. Upload de foldere și fișiere în folderul curent
Conexiune Afișează bara de progres, viteza de încărcare și timpul restant pentru fiecare fișier în parte. Încărcarea poate fi întreruptă atât pentru un fișier anume, cât și global.
Descărcare Descărcarea directă a fișierelor.
Limitări 200 MB / fișier
Spațiu de stocare 50 GB
Notă 5/5
Concluzii De departe cel mai interesant serviciu de stocare cloud. Opțiunile avansate aduc un plus de valoare serviciului, dar nu intru în detalii, scopul acestui test fiind urmărirea comportamentului obișnuit.
Website https://mega.co.nz/

20 Comentarii

 1. Cristi, poate ca ma crezi nebun, dar am cate un cont pe fiecare din aceste saituri( cu exceptia pCloud) + Dropbox, Google Drive și OneDrive + alte saituri de care nu sa prea auzit (ex: shared.com, 4shared.com). Le pastrez pentru cand o sa am o conecsiune superioara la internet si administrarea acestora imi va fi mai usoara. Deocamdata n-am fisiere importante (pentru un copil de 14 ani ce pot avea). La fel ca tine, nu sunt deacord cu sistemul de notare. Din cate am intalnit nu exista serviciu de cloud perfect, desi n-am stat sa le analizez in detaliu. Este o parere obiectiva, la prima vedere . Copy, desi un serviciu bun, interfata devine una enervanta, parerea mea, are un firtru pentru marime, respectiv modificari. Ii lipseste totusi un sistem de cautare a fisierelor ( daca deti foarte multe documente). Legat de Box, are o interfati interesanta (o combinatie intre dropbox si icloud). Un plus este functia de vizualizare a documentelor office. Un minus aici ar fi ca este necesar descarcarea unui executabil pentru editarea lor. Spre exemplu Google Drive si Onedrive pot edita documentele direct in cloud. Pentru Adrive nu prea pot comenta, nu l-am mai folosit de mult. Totusi o imbunatatire a vitezei si functi office n-ar strica. Bitcasa ar fi meritat macar 3/5. Are o interfata simpla si intuitiva, pentru cei neexperimentati. Totusi, nici acesta nu este perfect, avand cam acelasi neajunsuri ca serviciul Copy. Mega este un serviciu foarte rapic (cum am mentionat nu am o viteza mare la net, in special de uploud) , are o stocare generoasa( pot 50GB, la fel ca Adrive). Nu prea am sa-i reprosez multe, in special lipsa obtiunilor mai avansate oferite de Google Drive si Onedrive. Trebuie sa precizez ca am folosit serviciile doar in interfata Web si doar in Google Chrome. Scuze, pentru eventualele greseri de scriere.

  1. Nu, n-am să spun asta, ci din contră, sunt de părere că e bine să încerci diverse servicii și să cunoști alternative.

  2. Ultimul link reprezinta un atasament al unui screenshot. Serviciile cloud pe care le pot adauga.

  3. Sună tentant asta cu gestionarea tuturor serviciilor cloud, și-s foarte multe servicii online care permit acest lucru, dar mine unul nu-mi inspiră prea multă siguranță. Referitor la MultCloud, nu-mi place chestia asta din TOS „Note that Content is treated differently than “Feedback” which is covered in Section 6. MultCloud does not claim ownership of such Content and you agree that MultCloud may use, distribute, syndicate, reproduce, modify, adapt, publicly perform and publicly display such Content solely for the purpose of providing you the Service.”

 2. Multumesc pentru articol! Imi pare rau ca nu mi-am facut mai multe conturi de Dropbox cand ofereau 50GB, pentru ca acum ofera doar 10GB :(

 3. Mulţumesc pentru articol. Am notat cîteva caracteristici care le-am considerat mai des întâlnite la utilizarea unui cont de cloud, iar nota este pur subiectivă. Cea mai bună metodă de testare este folosirea efectivă a unui cont.
  Cred că ar fi interesante păreri şi impresii din partea oricui doreşte, inclusiv conturilor plătite (dacă se poate chiar stocarea de la RDS!). În ce priveşte gestionarea de conturi, în afară de multcloud.com care este gratuit, am testat otixo.com şi Jolicloud.com, ambele cu perioadă limitată în timp. Cu siguranţă voi reneni cînd mai descopăr ceva interesant (conturi free sau managere).

  1. Eu îți mulțumesc! Cu ocazia asta am descoperit și că la dezvoltarea temei uitasem să formatez tabelele în foaia de stil. :)

 4. Mihai
  Sunt alaturi de tine si eu am mai multe conturi pe nori. Adica am conturi pe 26 de nori unde imi pastrez bakups. Singura diferenta dintre noi este varsta. Imi pare rau ca nu ati publicat criteriile de aplicare a notelor. Poate incercam astfel definirea unui top. Eu, unul apreciez norii cu video+ mp3 playere, cele in care poti accesa arhivele si cele in care poti lucra online cu fisierele office. Folosesc, de asemenea, 2 nori din Rusia: cloud.mail.ru si yandex.com.

 5. Cel mai bun dupa parerea mea este MEGA, trebuie precizat ca limita nu este 200 mb, eu am fisiere si de 3 gb.

  1. Sorin
   Scuze pentru intarziere, abia azi am citit site- ul.
   Ce mi-ai cerut se gaseste in https://www.tumblr.com/blog/liviu2006, un blog personal fara mari pretentii. Intre timp am constatat ca pe masura ce prind clienti la gratuit propietarii „norilor” te obliga sa treci la plata. Vezi cazul Amazon/CloudDrive. Intre timp am reusit sa instalez un program gratuit ownCloud pe un server cu gazduire gratuita, care mi- a creiat propriul nor.
   Cred ca despre acestea Cristian iti poate oferi mai multe explicatii.

 6. Buna ziua! Credeti ca as putea folosi unul din serviciile enumerate mai sus pt prezentarea unui videoclip la care sa aiba acces doar anumite persoane? Eventual pe baza unei parole?

 7. Ok. Multumesc! Inca o intrebare: Videoclipul poate fi doar vizualizat pe drobox? Ideea e doar sa-l vada, fara sa-l descarce. M-am tot uitat prin setari, dar nu am gasit o astfel de functie. Arata automat si butonul de download in link-ul pe care il genereaza pt fisierul respectiv.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.