Cum se elimină opțiunea „Print” din meniul contextual al documentelor și imaginilor

Atunci când facem click dreapta pe un document sau o imagine, în meniul contextual își face apariția opțiunea Print. Or fi existând, nu zic nu, dar lucrez de ani buni în IT și n-am cunoscut utilizatori care să printeze documente și/sau imagini din meniul contextual, fără a le deschide mai întâi în programul specific fiecăruia (Office, Image Viewer, șamd.). În plus, opțiunea este inutilă în cazul sistemelor care n-au fost și nici nu vor fi vreodată conectate la o imprimantă și prin urmare, tuturor celor care nu apelează la meniul contextual pentru a printa fișiere, precum și celor care nu dispun de o imprimantă și nici nu au nevoie de una, le recomand să o elimine.

Elimina optiunea Print din meniul contextual al documentelor

Dacă doriți să eliminați din meniul contextual opțiunea Print, descărcați această arhivă, extrageți-i conținutul apoi instalați fișierul .reg cu numele EliminarePrint.

După instalare, verificați că aceasta a fost eliminată din meniul contextual afișat la efectuarea unui click dreapta pe imagini sau documente de orice tip.

optiunea print eliminata din meniul contextual

Poate unii sunt de altă părere, dar eu, așa cum  am mai spus și în articolele anterioare, consider că fiecare caracteristică Windows eliminată ajută la creșterea performanței sistemului de operare. De altfel, în cadrul operațiunilor de optimizare, obișnuiesc să curăț sistemul de operare de cât mai multe caracteristici pe care nu le folosesc.

Dacă acest truc v-a fost util și vreți să cunoașteți mai multe astfel de trucuri, vă invit să vizitați arhiva etichetei “Trucuri Windows“. Dacă aveți întrebări, dacă ați identificat vreo greșeală, sau dacă doriți să împărtășiți cu ceilalți cititori ai blogului un truc nou, aștept mesajul vostru sub forma unui comentariu la acest articol.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.