Probabil cel mai bun spray pentru curățat tapițerii, covoare și mochete

Aveam mici pete de cafea, ciocolată, etc. pe tapițeria scaunelor și banchetei, plus alte câteva urme de degete pe plafon, în dreptul mânerelor. Dacă pe ultimele le-am curățat relativ ușor cu o lavetă din microfibră înmuiată în Biocarpet, primele au rămas de parcă ar fi fost ștanțate.

Am încercat diverse soluții și spray-uri de curățat, pornind testul, firește, de la cel mai scump, mergând pe regula conform căreia preț mai mare = prestații mai bune. Well. Canci, caca, niet. Apoi, la îndemnul unui amic, am cumpărat și două tuburi de Turtle Wax.

turtle-wax-spray-curatat-tapiteria

S-a adeverit a fi o alegere foarte bună, acesta eliminând în totalitate petele, inclusiv cele de cafea și cola. Nu l-am folosit după cum am văzut, ulterior, în demonstrații pe YouTube, ci conform indicațiilor de pe ambalaj.

Prima dată am aplicat pe o porțiune mai ascunsă, am frecat cu peria, am lăsat 5-10 minute, am aspirat și am șters cu o lavetă uscată de microfibră, apoi l-am lasat vreo oră, două, să se usuce bine. Am văzut că nu deteriorează tapițeria și nici nu lasă urme, am aspirat tot ce aveam de curățat și repetat manevra.

Două ore și două tuburi mai târziu, atât petele cât și urmele de degete de scaune, cotieră și banchetă au dispărut ca și cum n-ar fi existat vreodată. Iată câteva poze:

Apropo de curățatul tapițeriei, deși nu era vorba de pete foarte mari și vizibile, niciuna dintre spălătoriile auto la care am întrebat n-a garantat curățirea lor; nici măcar n-au fost curioși să încerce, să vadă dacă e posibil. Iar ei folosesc soluții profesionale de curățat…

Un tub ajunge cam la 2 scaune sau o banchetă, iar din proprie experiență vă spun că cele mai bune rezultate le obțineți dacă lăsați spuma să acționeze 5-10 minute după ce terminați de frecat cu peria atașată de capacul tubului. Aspiratul e la fel de important, dar pentru a nu rămâne urme veți avea nevoie și de o lavetă curată (eu am mers pe microfibră deoarece, după cum știți, nu scămoșează și nici nu lasă scame).

Spray-ul îl găsiți și în Auchan sau Carrefour la raionul cu produse auto, magazine în care l-am văzut de curând cu prețuri cuprinse între 25 și 30 de lei.

6 Comentarii

  1. Eu am curatat un set de canapele care au stat afara in ploaie vreo 6 luni cu o solutie(recipient galben cu pulverizare) la 12 lei din kaufland. Pur si simplu a facut minuni. Despre aceasta solutie am citit pe un forum.

  2. Și eu trebuie să îmi curăț petele de pe scaunele din față și de pe cotieră.Merci de info.
    Biocarpet nu a dat rezultate.
    Scaunele din spate le-am curățat după ce am demontat de pe ele buretele/tapițeria și le-am spălat cu detergent.

  3. am inteles . dar cu mirosul , ce ati facut ? am fost in concediu , la o statiune de tratament , unde am facut pentru vreo 2 saptamani bai in ape sarate. pentru ca apa de la dus era rece ca la munte , nu mi-am permis sa plec racit de-acolo ,asa c-am preferat sa fac dusul acasa . efecte secundare : miros de nesuportat in masina .care a ramas . cum se descurca solutia voatra , in sensul asta ?

    1. Cu mirosurile neplăcute eu rezolv simplu, atunci când apar: am o punguță cu bicarbonat și o las peste noapte deschisă, sub scaun. Important e doar să nu uiți de ea când pornești.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.