Program de ascuns / schimbat IP-ul – SafeIP

Haideți să vă fac cunoștință cu SafeIP, un program de ascuns (schimbat) IP-ul public al PC-ului nostru, util atunci când dorim ca site-urile și serviciile online pe care le accesăm și utilizăm să nu cunoască adresa noastră IP reală, cea alocată de către furnizorul de servicii la Internet.

program de ascuns schimbat IP

Pentru a ascunde IP-ul real al calculatorului, programul creează o rețea virtuală între acesta și unul dintre servere serviciului pe care este bazat, aflate în diferite colțuri ale lumii. Astfel, atunci când accesăm un site, conexiunea se face mai întâi între calculatorul nostru și serverul la care am solicitat programului să ne conecteze, apoi de la serverul respectiv la site-ul accesat.

Pe înțelesul tuturor, programele de acest gen acționează precum un intermediar între noi și serverele ce găzduiesc site-urile și serviciile pe care le accesăm prin Internet. Acestea fiind spuse, haideți să vedem cum putem înlocui IP-ul calculatorului nostru cu oricare altul, alfat în altă țară sau, de ce nu, în celălalt capăt al lumii, folosind programul gratuit SafeIP.

Ascunderea IP-ului folosind programul SafeIP

După instalare, la prima rulare, SafeIP ne va recomanda să închidem toate programele conectate la Internet în acel moment. Putem opta pentru închiderea manuală a acestora, varianta pe care eu personal v-o recomand, sau pentru închiderea automată. Dacă optăm pentru ultima variantă, programul va încerca să închidă toate programele conectate la Internet în acel moment.

recomandata inchiderea tuturor-programelor conectate la internet

Am spus „va încerca” deoarece de cele mai multe ori nu o va putea face, situație în care nu ne rămâne altceva de făcut decât să închidem manual fiecare program în parte.

Desigur, în categoria programelor conectate la Internet intră toate Internet Browserele (Internet Explorer, Google Chrome, Firefox, Opera, Safari, etc), aplicațiile de mesagerie instant (Yahoo! Messenger, Skype, Pidgin, .etc), cât și aplicațiile de file sharing sau download (µTorrent, BitTorrent, Ares, eMule, etc), dar închideți-le doar pe cele pentru care doriți ascunderea IP-ului.

După închiderea programelor, în interfața principală a programului SafeIP, dacă doriți pur și simplu să vă ascundeți IP-ul cu oricare altul, apăsați butonul Connect.

program de ascuns schimbat IP

În doar câteva secunde, în funcție de viteza conexiunii la Internet, programul se va conecta la un server oarecare și va ascunde adresa IP publică a calculatorului vostru.

Dacă doriți ca noul IP (adică cel cu care a fost schimbat IP real), să aibă o locație anume, de exemplu Statele Unite, selectați în lista din panoul Select IP Location orașul serverului a cărei adresă IP doriți să o utilizați înainte de apăsarea butonului Connect.

adresa ip a fost schimba ascunsa

Puteți, de asemenea, schimba în orice moment IP curent apăsând butonul Change IP. Totuși, dacă doriți ca noua adresă IP să se afle în aceeași țară cu cea utilizată anterior, apăsați Disconnect, alegeți o nouă locație în panoul Select IP Location, și reapăsați Connect.

Configurarea programului înainte de ascunderea IP-ului

Pentru a configura programul înainte de al folosi pentru a ascunde adresa IP, accesați panoul Settings. În cadrul acestuia veți putea face următoarele:

 • activa protecția împotriva malware-ului
 • bloca anunțurile (bannerele) afișate de site-urile web pe care le accesați
 • împiedica urmărirea comportamentului prin cookie-uri
 • dezactiva urmărirea prin referal
 • activa protecția ID-ului browserului
 • configura programul pentru a rula automat la pornirea calculatorului
 • schimba în mod automat adresa IP la un anumit interval de timp
 • dezactiva baloanele de notificare afișate pe desktop de către SafeIP
 • activa protecția confidențialității DNS
 • activa sau dezactiva criptarea traficului generat în timpul navigării

Toate acestea, după cum tocmai am spus, le regăsiți în panoul de setări la care puteți ajunge dând click pe opțiunea Settings aflată în bara superioară a programului.

setarile programului SafeIP

De asemenea, programul dispune și de un modul de optimizare a conexiunii. Acesta poate fi accesat tot din bara superioară a programului, dând click pe Optimizations.

optimizari SafeIP

Folosind versiunea gratuită a SafeIP veți putea activa navigarea anonimă pe Internet, accelera conexiunea pentru accesarea site-urilor de streaming (cum ar fi Hulu, Netflix, YouTube, Spotify), sau utiliza o conexiune care să permite trimiterea de newslettere prin email. Celelalte două opțiuni sunt disponibile doar pentru utilizatorii versiunii PRO a SafeIP.

În concluzie, SafeIP este unul dintre cele mai bune programe gratuite cu care putem schimba și ascunde IP-ul public al conexiunii calculatorului nostru, singurul său minus fiind conexiunea destul de lentă. Dacă doriți să-l încercați, o puteți face descărcându-l de aici.

Iar dacă tot vă interesează acest subiect, profit de ocazie pentru a vă face cunoscute alte câteva servicii și programe asemănătoare la care puteți apela cu încredere:

Mă opresc aici nu fiindcă n-aș mai avea și alte propuneri, ci doar din convingerea că aveți de unde alege în cazul în care SafeIP nu v-a convins suficient încât să-l păstrați.

3 Comentarii

 1. Buna Cristian. Am incercat sa fac tot posibilul sa instalez acest program exact cu pasii pe care i-ai prezentat aici. Insa nu imi functioneaza.
  Poti te rog sa faci cumva sa imi rezolv aceasta problema?
  Multumesc mult.

 2. A functionat doar o data, insa am incercat de pe toate browserele pe care le am in PC, si merge doar pe chrome, explorer, iar edge-ul nu merge, tot imi arata ip-ul meu original.
  Si mai o intrebare, oridecate ori deschid probwse-rul trebuie sa deschid acest program si sa aleg IP-UL schimbat?

  1. Browserele trebuie pornite abia după schimbarea adresei IP cu SafeIP. Cât despre probleme, confirm și eu că în ultima vreme face figuri însă nu cunosc niciun remediu.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.