Program de descărcat muzică

Chiar dacă cel mai bun program de descărcat muzică, în opinia mea, a fost și încă mai este Songr, vă las pe voi să decideți care vă place cel mai mult dintre cele pe care le voi prezenta în continuare. Fiecare dintre programele prezentate mai jos oferă spre descărcare o gamă variată de melodii, având rolul de intermediar între utilizator și site-urile Web care găzduiesc melodiile în format MP3 sau WMA, prin propriul motor de căutare și manager de descărcări.

MP3jam

MP3jam este un program de descărcat muzică foarte rapid, care permite localizarea și descărcarea melodiilor căutate în funcție de titlu, interpret sau albumul din care fac parte, acesta incluzând, asemeni celorlalte programe ce formează această listă, propriul motor de căutare și administrator de descărcări.

Program de descarcat muzica - MP3jam

Interfața programului găzduiește doar două file, Căutare și Descărcări (Search & Downloads), și Istoric (History), prima oferindu-ne acces la funcțiile de căutare și descărcare, cealaltă la funcția de afișare a căutărilor și descărcărilor anterioare. Descărcarea melodiilor cu MP3jam se realizează apăsând butonul Download the track, afișat sub forma unei săgeți poziționate în spatele titlurilor acestora.

Rezultatele sunt oferite sub forma unei liste, însoțite, atunci când este posibil, de coperta albumului din care fac parte melodiile afișate, acestea putând fi redate în program înainte de descărcare, pentru a confirma că alegerea făcută reprezintă varianta melodiei căutate.

Download

Songr

Indiferent ce ar spune unii sau alții, Songr, după cum am menționat și mai sus, continuă să fie pentru mine cel mai bun program de descărcat muzică existent la momentul de față. E drept că nu-i nemaipomenit din punct de vedere al rezultatelor oferite în urma căutării melodiilor românești, dar având în vedere că rareori am nevoie de el în acest scop, nu mă deranjează delos acest neajuns al său.

Program de descarcat muzica - Songr

Songr, spre diferență de MP3jam, apelează la mai multe motoare de căutare de fișiere MP3 pentru a ne oferi rezultatele cele mai apropiate pentru căutările realizate, dispune de funcții de personalizare și configurare și, asemeni primului program prezentat, permite ascultarea melodiilor înainte de descărcare (click-dreapta pe rezultatul afișat » Preview).

Deoarece dispune de mai multe surse, Songr localizează extrem de rapid melodiile căutate cu ajutorul său și oferă o viteză de descărcare foarte bună și în plus, acesta permite și descărcarea de videoclipuri. Deși Songr dispune de o versiune mai nouă, eu prefer și vă recomand și vouă versiunea 1.9.33, aceasta fiind mult mai simplă decât cea actuală și prin urmare, mai puțin pretențioasă cu resursele calculatorului.

Download

SoundFrost

SoundFrost este programul de descărcat muzică perfect pentru cei care doresc să și convertească melodiile descărcate, în oricare dintre cele 18 formate pe care le include. Programul include, de asemenea, funcție de vizualizare a videoclipului melodiei căutate, funcție de redare a acesteia înainte de descărcare, posibilitatea transferării acesteia în iTunes, partajarea acesteia pe Facebook, Twitter și Google+, precum și obținerea link-ului direct către fișierul MP3.

Program de descarcat muzica SoundFrost

Spre diferență de celelalte programe prezentate, SoundFrost se laudă cu faptul că dispune de o bază de date cu melodii 100% legală, punând la dispoziția utilizatorilor său peste 10 milioane de fișiere. În plus, datorită metodelor inovatoare de programare, aceasta garantează descărcări rapide (inclusiv descărcări simultane de fișiere), fără a altera în vreun fel calitatea fișierelor descărcate.

Așadar, dacă sunteți în căutarea unui program de descărcat muzică gratuit, care să permită descărcarea melodiilor legal și să dispună de funcții de conversie, SoundFrost poate reprezenta alegerea optimă.

Download

Pymaxe Music Downloader

Pymaxe Music Downloader, deși este fără nici un fel de îndoială unul dintre cele mai bune programe de descărcat muzică pe care le-am cunoscut până acum, n-ar reușit să-mi intre în grații. Probabil nu a făcut-o din cauza dependențelor avute, dar veți înțelege mai bine despre ce vorbesc atunci când îl veți instala și veți descoperi că, pentru a-l putea utiliza, pe lângă faptul că va trebui să instalați alte componente software, vi se va cere să reporniți calculatorul.

Program de descarcat muzica - Pymaxe

În rest, pot spune despre Pymaxe ca este genul de program de descărcat muzică de la care nu trebuie să te aștepți la surprize, de niciunele. Rulează fără probleme, în rezultatele sale au prioritate videoclipurile, iar viteza de descărcare nu este nemaipomenită, însă permite, sau cel puțin permitea la momentul testării sale, descărcările de pe Trilulilu, eOK, Listen și MusicDumper, lista putând fi îmbogățită prin instalarea unor plugin-uri. Eu îl recomand, de fiecare dată când am ocazia, mai ales datorită faptului că este un program open-source, la realizarea căruia au pus umărul și niște români.

Download

music2pc

music2pc este un clasic în rândul programelor de descărcat muzică, motiv pentru care consider că acesta nu trebuie să lipsească din nicio listă precum cea de față. Deși este foarte sărac în opțiuni și dispune de doar doi furnizori de fișiere audio, music2pc dă greș rareori și prin urmare, rămâne unul dintre pretendenții la primul loc în topul programelor din categoria sa.

Program de descarcat muzica - music2pc

Deși dispune și de o versiune convențională, acesta, asemeni Songr, este disponibil și în variantă portabilă, putând fi utilizat fără a altera configurarea actuală a sistemului de operare Windows. Nu dispune de opțiuni de configurare și personalizare și, după cum veți vedea, nici de funcție de redare a melodiilor înainte de descărcare.

Download

Iată așadar lista celor mai bune programe de descărcat muzică în Windows, listă pe care o voi actualiza cu prima ocazie în care voi cunoaște un nou soft care să merite inclus. Până atunci, dacă v-a plăcut acesta articol și dacă unul dintre programele prezentate v-au fost de folos, nu uitați să partajați articolul pentru a le face cunoscute și prietenilor voștri!

2 Comentarii

  1. Mare adevar ai spus!
    Eu folosesc Songr de ceva vreme si sincer, sunt foarte multumit de el!
    Oricum , e bine ca ni le aduci la cunostinta si pe restu` :)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.