Program de optimizat imagini PNG

E vorba de un program de optimizat imagini PNG util mai ales posesorilor de site-uri și bloguri care încarcă în acestea, destul de des, imagini în format PNG generate cu aplicațiile de realizare a screenshot-urilor. Cu alte cuvinte, programul reduce spațiul ocupat de imaginile PNG.

program de optimizat imagini png

Interfața programului PngOptimizer nu este altceva decât o fereastră în care vom trage cu mouse-ul imaginea sau imaginile PNG a căror mărime dorim să o micșorăm. În mai puțin de o secundă, programul va genera în același loc în care se afla imaginea originală, o nouă imagine cu același nume, imaginea originală fiind redenumită (un _ va fi adăugat înaintea numelui acesteia).

PngOptimizer este un program gratuit, portabil, oferit în două versiuni: una pentru sistemele de operare Windows de 32 de biti, cealaltă pentru cele de 64 de biți, de la Windows XP la Windows 8. După cum veți vedea, reducerea spațiului ocupat de imaginile PNG este destul de importantă și drept urmare poate fi recomandat pentru optimizarea tuturor imaginilor PNG existente în folderul Web al site-ului ori al blogului în scopul eliberării spațiului pe disc, dar și pentru a reduce timpul în care site-ul se încarcă în Internet Browserele vizitatorilor.

Download

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.