Program de recuperat date șterse din calculator sau de pe cardurile de memorie: Undelete Navigator

În urmă cu aproximativ o lună v-am vorbit despre trei dintre cele mai bune programe de recuperat date șterse, respectiv Recuva,  Wise Data Recovery și  Active Boot Disk. Astăzi revin la subiect pentru a vă prezenta un program pe care l-am cunoscut de curând și cu care, pentru a-l testa, am recuperat fotografiile șterse prin formatarea cardului de memorie a aparatului foto, cu funcția inclusă în acesta. Programul se numește Undelete Navigator, este gratuit, compatibil cu toate versiunile sistemului de operare Windows are o interfață minimalistă și intuitivă. Acesta permite recuperarea datelor șterse de pe Hard Disk-uri sau dispozitivele de stocare a căror sistem de fișiere este FAT, FAT32 sau NTFS.

Undelete Navigator

În timpul instalării programului, asistentul de instalare ne va invita să instalăm Mix.DJ și RegCleanPro. Eu n-am avut nevoie de niciunul dintre acestea, așa că am optat pentru apăsarea butonului „Decline” în ambele cazuri, mai ales că era pentru prima dată când auzeam de ele. Nu e obligatoriu, dar vă recomand să nu le instalați pentru a evita surprize; știți voi la ce mă refer…

Imediat după deschiderea programului, așa cum poate fi observat și în imaginea de mai sus, selectați partiția, Hard Disk-ul, stick-ul USB sau cardul de memorie în care se aflau datele șterse actualmente dar pe care doriți să le restaurați, apoi apăsați butonul Scan și așteptați ca programul Undelete Navigator să scaneze și afișeze raportul generat în urma acțiunii.

În continuare, în panoul Lost / Deleted Files, selectați folderul în care se află fișierele șterse pe care doriți să le recuperați. Dacă nu doriți restaurarea tuturor fișierelor identificate, selectați-le pe rând, pe cele care vă interesează, în panoul mare din partea dreaptă a interfeței apoi apăsați butonul Undelete:

recuperare date sterse

Programul, înainte de a restaura fișierele selectate, vă va cere să alegeți locul din calculator în care doriți ca acestea să fie salvate după restaurare. De îndată ce ați făcut acest lucru, fișierele vor fi restaurate iar la finalul procesului va fi afișat mesajul „All files have been restored„.

Nu v-a mai rămas decât să confirmați că fișierele dorite au fost restaurate corect și că programul v-a rezultat util. În caz contrar, deși m-aș mira să nu reușiți, încercați recuperarea cu oricare dintre programele de recuperare a datelor șterse despre care v-am vorbit la început.

Download Undelete Navigator

19 Comentarii

 1. am nevoie sa recuperez de pe usb stick some word doc. Daca ai ceva online scan si recovery ar fii bine lucrez pe un calculator ca user nu admin. Merci pentru orice sugestie salvatoare.
  bertt.

  1. Îmi pare rău, dar n-am ce să-ți recomand în acest caz. Dacă altfel nu se poate, conectează HDD-ul la al PC folosind un rack.

 2. Am un Samsung si din pacate am formatat cardul! Pe urma am facut 4 poze si am realizat ca poate pot recupera ce am pierdut de pe el! E un card micro SD! Am scos cardul din telefon si l-am pus deoparte! Momentan nu am cititor de carduri dar o sa cumpar unul! Am poze si ceva pdf-uri! Oare mai pot recupera ceva? Multumesc anticipat

 3. am o mare problema cu un card am filmat joi 1 30h a formatat card filmat sanbata 1.50 h se mai poate face ceva vreau sa va sun multumesc

  1. Dacă ai apucat să scrii alte date pe el, adică dacă ai făcut fotografii sau filmări după formatare, nu prea mai ai șanse de recuperare. În schimb, dacă n-ai scris nimic pe el, poți recupera filmarea cu Recuva sau wondershare data recovery.

  2. am incercat cu diferite programe de recuperare ,imi gaseste fisierele dar cand le salvez nu mi le deschide.ce este de facut

 4. salut. am un card care l-am bagat in pc si mi-a dat direct sa il formatez. pentru a recupera datele de pe el trebe sa ii dau formatare si dupa sa ii dau recuperare date?

 5. Am un card CF, plin cu fotografii din vacanta. Nu stiu ce s-a intamplat cu cardul, ca nu il mai citeste niciun cititor de card și vreau sa-mi recuperez datele de pe el. Știi cumva cum trebuie sa procedez?

  1. Daca respectivele fotografii prezinta o importanta maxima pentru tine sugerez sa apelezi la un service specializat pe astfel de recuperari,asta sa nu risti sa faci mai mult rau decat bine.

 6. Buna ziua am sters din greseala pozele de pe un card de memorie a telefonului. Cum le pot recupera? Va rog ajutati-ma. Telefonul este un samsung galaxy s prime

  1. Utilizeaza un card reader(cititor de carduri).
   Daca fisierele sunt corupte poti utiliza softuri de recuperare iar daca cardul SD nu este recunoscut sub nici o forma de nici un sistem de operare, deja este compromis ca si integritate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.