Program de redimensionare automată a imaginilor

Cred că orice utilizator de calculator utilizează, pe lângă alte activități, și transferul sau partajarea de imagini prin intermediul e-mail, a unui smartphone, sau prin intermediul aplicațiilor de Instant Messaging (IM). De asemenea, avem nevoie de multe ori să postăm diferite screenshot-uri pe diverse forumuri, pe Facebook sau Flickr. Nu întotdeauna imaginea respectivă poate fi postată la dimensiunea originală. Este destul de incomod ca de fiecare dată să redimensionăm imaginea potrivit site-ului respectiv. Aici intervine RoboSizer, un program foarte simplu de utilizat, chiar și de un utilizator neexperimentat, prin simplu fapt că acțiunea, respectiv redimensionarea imaginii se face automat. Instalarea este simplă, fără adăugiri de toolbar-uri, etc. În arhiva descărcată veți găsi datele de înregistrare ale programului. După instalare, programul se poziționează în System Tray.

Robosizer

Pentru o înțelegere cât mai bună, accesăm Settings din click dreapta pe iconița din SysTray. În dropdown-ul Current Profile găsim lista cu profiluri presetate, adecvate diferitelor moduri de redimensionare acceptate. Mai mult, avem posibilitatea de a crea profiluri personalizate cu dimensiunile dorite de noi.

Profiluri

Tipurile de imagini acceptate de RoboSizer nu este prea mare, însă este mai mult decât suficient pentru scopul propus. Astfel sunt acceptate imagini de tipul JPGBMP, PNG și TGA. La setările programului nu cred că este nevoie să umblăm, fiind ajustat corespunzător, doar dacă vrem să schimbăm sunetul care ne va anunța de executarea acțiunii de redimensionare.

RoboSizer

În ultimele două tab-uri ne sunt prezentate statistica redimensionării și aplicațiile suportate de Robosizer. Suntem invitați să anunțăm dezvoltatorul în cazul că avem programe în care Robosizer nu se integrează.

Aplicatii admise de RoboSizer

Desigur, vă veți întreba cum funcționează acest program. Foarte simplu, atunci când vrem să trimitem o imagine, de exemplu prin intermediul unor programe de mesagerie instantanee precum Yahoo MessengerTrillianPidginDigsby, etc, nu trebuie decât să selectăm în modul obișnuit, imaginea respectivă, redimensionarea făcându-se automat, conform profilului ales, fiind anunțați prin sunetul emis de executarea acțiunii. Lucru valabil pentru toate aplicațiile suportate și enumerate în tabul Aplications. Pentru accesarea mai comodă a unui anumit profil, îl putem selecta direct prin click-dreapta pe iconița sa. Putem redimensiona o imagine și prin efectuarea acțiunii “drag & drop” în aria specială din interfața principală a programului.

Drag & Drop

Save resized image

În secțiunea Help din bara superioară avem câteva topicuri de ajutor, sau chiar un scurt tutorial pe pagina web a dezvoltatorului. Robosizer poate fi rulat în Windows XPVista și Windows 7, pe32biți și 64biți.

Download

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.