Program de sters dubluri [MP3, poze, etc.]

Apelez la un program de șters dubluri de fiecare dată când sistemul mă avertizează că hard disk-ul e aproape plin, că nu i-a mai rămas liber nici măcar 5% din capacitate. Nu e neapărat o practică bună, demnă de urmat, dar mă scutește de grija de a verifica periodic spațiul rămas disponibil.

identificarea dublurilor din calculator

Iar după identificarea și eliminarea dublurilor, operație descrisă în amănunt mai jos, arunc o privire peste programele de download și mă descotorosesc de tot ce nu îmi mai trebuie, de la programe la muzică, filme, MP3-uri, poze sau copii de siguranță destul de vechi încât să nu-mi mai fie utile.

Dar să vorbim despre subiectul pentru care v-am adus aici…

Probabil cel mai simplu program de șters dubluri

Prefer programele de șters dubluri care îmi permit să aleg personal fiecare clonă la care vreau să renunț, de aceea am început cu Duplicate File Finder, cel pe care îl folosesc de mulți ani fără a avea motive să încerc altceva. Într-adevăr, n-are cea mai intuitivă interfață, dar e în regulă, veți vedea.

După instalarea sa în calculatorul din care doriți să ștergeți dublurile, la deschidere, înainte de toate va trebui să-i indicați folderele în care vreți să caute. Pentru asta, apăsați butonul ••• și selectați din calculator primul folder ce va fi inclus la scanare, apoi dați click pe Add pentru a-l adăuga în listă.

Program de șters dubluri - Duplicate Files Finder

După adăugarea, prin aceeași metodă, a tuturor directoarelor în căre bănuiți că s-ar putea afla cel puțin două fișiere identice, apăsați butonul Go! și așteptați ca programul să termine scanarea lor.

Când a terminat de scanat, acesta va afișa un raport al dublurilor. Respectivul raport va include atât fișierul original cât și clona sa. Faceți clck dreapta pe cel pe care doriți să-l păstrați, apoi alegeți din meniul contextual opțiunea Delete all duplicates to this file:

Delete all duplicates to this file

Dublurile fișierului sau a fișierele selectate vor astfel eliminate din hard disk-ul calculatorului. Nu vă sfătuiesc să luați de bun raportul, ci să verificați personal, cu atât mai mult dacă dublurile respective aparțin unor documente sau a altor fișiere importante, înainte de a solicita eliminarea lor.

Cam asta e tot ce trebuia să știți despre Duplicate File Finder, programul gratuit ce poate fi obținut ca atare de aici, însă, dacă aveți nelămurire, aștept să mi le transmiteți sub forma unui comentariu prin intermediul formularului de mai jos.

Iar dacă acesta nu vă convinge, am publicat o listă formată din 8 programe de șters dublurile pe care o voi actualiza de fiecare dată când va fi necesar. Aruncați o privire peste ea, sunt convinsă că veți găsi unul pe placul vostru. În schimb, dacă aveți alte propuneri, le aștept cu interes!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.