Program gratuit de optimizat conexiunea la Internet

La fiecare instalare sau reinstalare a sistemelor de operare Windows obișnuiesc să efectuez anumite ajustări în scopul îmbunătățirii performanțelor  calculatorului. Printre programele pe care le utilizez în acest scop se află și SG TCP Optimizer, un program gratuit care facilitează optimizarea conexiunii la Internet.

Optimizarea conexiunii la Internet cu SG TCP Optimizer

SG TCP Optimizer este un program portabil, așadar nu trebuie instalat pentru a putea fi utilizat. Optimizarea făcută de acesta se bazează pe tipul și viteza conexiunii la Internet a calculatorului, modificând parametri Windows ai plăcilor de rețea astfel încât aceștia să fie cei optimi pentru a garanta navigarea, descărcarea și încărcarea fișierelor.

Pentru ca SG TCP Optimizer să poată efectua modificările pe care le consideră necesare, e important să-l rulați cu permisiuni de administrator. Pentru asta, dați click dreapta pe executabilul său și alegeți Run as administrator.

program optimizat conexiunea la Internet

După cum veți vedea, programul are o interfață destul de intuitivă pentru ca inclusiv utilizatorii începători să înțeleagă despre ce este vorba. Ce ne interesează pe noi este fila General Settings.

În aceasta, în cadrul Connection Speed, programul ne va cere să indicăm viteza conexiunii la Internet oferită de furnizorul de servicii Internet. În cadrul aceleiași secțiuni putem opta pentru aplicarea valorilor recomandate pentru fiecare adaptor de rețea disponibilă sau pentru un adaptor anume, și mai putem, de asemenea, introduce manual valoarea MTU a conexiunii PPPoE (utilă în cazul în care conexiunea PPPoE este configurată în Windows, nu în router).

În sfârșit, pentru aplicarea setărilor recomandate selectăm caseta Optimal și apăsăm butonul Apply changes. Înainte de a altera setările actuale ale sistemului, SG TCP Optimizer ne va afișa lista tuturor modificărilor ce vor fi aduse în scopul optimizării conexiunii la Internet. Dacă dorim aplicarea acestora apăsăm butonul OK, în caz contrar, Cancel.

setari si backup inainte de optimizare

Eu n-am avut niciodată probleme cu conexiunea după optimizarea parametrilor Windows folosind SG TCP Optimizer, dar chiar și așa vă recomand să lăsați bifată caseta Backup pentru a fi sigur că puteți reveni la setările anterioarea în cazul în care rezultatele nu sunt cele la care v-ați așteptat. Apropo de așteptări, să nu vă imaginați că acest program va dubla viteza conexiunii la Internet, o va face doar dacă parametri care asigură buna funcționare a conexiunii nu erau setați așa cum ar fi trebuit.

4 Comentarii

  1. esti obligat sa treci valoarea exacta pe care ti transmite provaidarul sau ….daca pun cu un mega mai mult ce se intampla?

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.