Cele mai bune programe de descărcat filme

Am folosit multe programe de descărcat filme de-a lungul timpului, însă le-am păstrat doar pe cele mai bune; pentru a fi mai precis, două la număr. E drept că pe unul dintre ele nu l-am mai deschis în ultimele luni și cred că foarte curând îi voi face vânt, dar chiar și așa, rămâne un titan printre titani și merită menționat. În fond și la urma urmei, ceea ce pentru unii ar putea fi un fiasco, ar putea foarte bine reprezenta soluția ideală pentru alte persoane.

Ares

Este programul cu care am descărcat cele mai multe filme, însă acest „privilegiu” i se datorează doar disponibilității și diversității fișierelor din rețelele P2P la care asigura acces, nicidecum prestațiilor sau calităților nemaiîntâlnite la alte programe de gen.

Ares - program de descărcat filme de pe Internet

Undeva pe la începutul anilor 2000, cu ocazia implementării primelor conexiuni ADSL, când rețelele P2P au câștigat teren în rândul utilizatorilor, Ares se număra, alături de MSN Messenger, printre cele mai instalate programe din computerele europenilor.

Dacă stau bine să mă gândesc, era logic să se bucure de un așa succes având în vedere că s-a numărat printre pionierii genului, piept ținându-i doar ODC și DCC+ și doar în țările care dispuneau de acele rețele metropolitane ce nu consumau banda alocată de Internet, în România, de exemplu.

Emule și Azureus, dacă-mi amintesc bine, apăruseră cu ceva timp înaintea lui, însă inițial utilizau în scopul interconectării propriilor utilizatori protocoale http și bittorrent, nu foarte căutate la acea vreme, ceea ce a făcut ca existența lor să rămână aproape neremarcată.

Ares a fost conceput pentru a răspunde tuturor vânătorilor de conținut multimedia, gândit pentru a fi în mod special softul de întrebuințat de către toți cei care, în zilele-i de glorie, căutau programe de descărcat filme ușor de instalat și utilizat, capabile să localizeze atât noutăți cât relicve ale industriei cinematografice. E drept că descărca un film în 2-3 zile, dar pe atunci era ceva nemaivăzut de rapid.

Cu trecerea timpului a câștigat noi funcționalități și a devenit mai rapid, ocazie cu care s-a și transformat într-un adevărat devorator de resurse și a început să piardă teren în fața clienților bittorent pe care-i folosim astăzi, respectiv µTorrent, qBittorrent, Transmission, Deluge, șamd.

A rămas, în schimb, cea mai bună sursă de filme clasice, calitate căreia îi datorează prezența în acest articol. Îl puteți descărca de aici, iar în cazul în care întâmpinați probleme de conexiune, puneți Ares Fix la treabă.

µTorrent

Chiar dacă nu este dedicat strict acestei acțiuni, cel mai bun program de descărcat filme de pe Internet este µTorrent; și cel mai rapid. Nu mi-a venit să cred când verișoara mea, Ana-Maria, mi-a spus că nici măcar nu auzise de el și că descarcă filmele folosind Ares și eMule.

program descarcat filme

Spre diferență de programele create special pentru a descărca filme de pe Internet, µTorrent nu dispune de un motor de căutare propriu care să vă ofere rezultatele dorite. Din acest motiv, pentru a putea descărca fișiere cu ajutorul său va trebui mai întâi să descărcați fișierul torent al filmului de pe un tracker.

În România, de exemplu, avem la dispoziție diverse trackere, printre care Filelist (tracker pe care, pentru a-l putea folosi, trebuie să primiți mai întâi o invitație), SceneFZ.net, șamd. Spre diferență de trackerele Internaționale, filmele pe care le puteți descărca de pe trackerele românești sunt de obicei însoțite de subtitrarea în limba română.

Pentru a vă arăta cum se descarcă un film folosind µTorrent, voi descărca unul de pe trackerul românesc SceneFZ, deoarece acesta permite crearea unui cont fără a necesita o indivtație.

După ce v-ați făcut cont și ați accesat trackerul, dați click pe Browse:

browse scenefz

Va fi afișată lista tuturor fișierelor ce pot fi descărcate de pe tracker, de la filme la muzică, jocuri, programe, șamd. Dați click pe titlul torentului pe care doriți să-l descărcați.

descarcare filme tracker

După ce pagina torentului va fi afișată, dați click pe titlul acestuia pentru a-l descărca și salva în calculator:

Download Torrent

După ce ați salvat fișierul torrent în calculator, având µTorrent instalat, dați dublu click pe el, pentru a începe descărcarea filmului (fișierului ce-i corespunde). Dacă µTorrent vă va întreba unde doriți să-l salvați după ce va fi descărcat, alegeți folderul dorit și apăsați OK.

Unde se salveaza filmul descarcat

Când filmul a fost descărcat de µTorrent, dați click dreapta pe acesta, apoi pe „Deschide dosarul conținător”, pentru a accesa folderul în care a fost salvat:

deschide dosarul filmului

Din acel folder, cu ajutorul unui program de văzut filme, îl puteți reda oricând veți dori. Mai mult, dacă dispuneți de un player multimedia care descarcă automat subtitrările filmelor redate (BS.Player, de exemplu), nici nu mai trebuie să vă faceți griji pentru altceva în afară de punga de popcorn. În caz contrar, puteți căuta subtitrările pe regielive.ro, de exemplu.

Important: În majoritatea țărilor este ilegal să descărcați filme, muzică și alte materiale protejate prin copyright. Consultați legislația în vigoare a țării în care vă aflați, pentru a vă asigura că nu comiteți nici o infracțiune descărcând filme cu µTorrent. Urmând instrucțiunile de mai sus, vă asumați întreaga responsabilitate pentru actele voastre. Aveți grijă!

2 Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.