Programe de văzut posturi TV din România online

Refac de la A la Z lista celor mai bune programe de văzut posturi TV din România prin Internet deoarece prima ei versiune, publicată undeva la începutul anului 2012, conținea informații atât de învechite încât deveniseră inutile tuturor celor care doresc să urmărească programe TV online, adică fără a utiliza în acest scop un TV Tuner.

Menționez încă de la început că lista a fost întocmită cu programe testate în Windows 10 și Windows 8.1, dar funcționarea acestora în versiuni mai vechi ale sistemului de operare Windows ar trebui să fie posibilă însă nu este și garantată. Prin urmare, dacă întâmpinați probleme la executarea oricărui program listat într-o versiune mai veche decât cele două menționate, luați în considerare upgrade-ul la oricare dintre acestea.

Aplicații necesare

Pentru a putea instala în computer oricare dintre programele pentru vizionarea posturilor TV pe calculator, înainte de toate va trebui să vă asigurați că sistemul dispune de componentele software necesare executării acestora, iar în caz contrar să le instalați. Iată de ce veți avea nevoie:

Programe pentru vizionat posturi TV pe calculator


1. TV Wave

TV Wave este la momentul actual cel mai bun program de văzut posturi TV din România prin Internet, pe un calculator cu Windows. Acesta este dezvoltat de Furbie și, spre diferență de majoritatea programelor care s-au perindat prin această categorie, n-a fost lăsat de izbeliște odată funcțional. Update-urile i-au adus independența față de componentele software fără de care în primele-i versiuni nu funcționa, au remediat o serie de bug-uri care dădeau bătăi de cap utilizatorilor și au adăugat noi canale TV în lista celor ce pot fi vizionate prin intermediul său.

În timp ce scriu aceste rânduri, TV Wave permite vizionarea a celor mai importante posturi TV generaliste din România, printre care ProTV, Antena 1, Antena 2, TVR 1, TVR 2, Prima TV, Kanal D și B1 TV. Din listă nu lipsesc și posturi de sort, știri, muzică, filme și documentare, printre care merită menționate Eurosport, Digi Sport 1, Realitatea TV, Antena 3, Dance TV, PRO Cinema, TCM, Universal Channel, HBO,  Animal Planet, Discovery, Discovery World și ID Investigation Discovery.

1.1 Descărcare și instalare TV Wave

Pentru a descărca cea mai recentă versiune a TV Wave accesați site-ul oficial al programului. Link-urile de download ar trebui să le găsiți în partea superioară a paginii. După descărcarea și instalarea programului, la prima rulare a acestuia, permiteți-i să instaleze plugin-urile de care are nevoie pentru a funcționa, lucru pe care îl faceți lăsând bifată caseta Run TV Wave and install plug-ins înainte de apăsarea butonului Finish.

instalare tv ware & plugin-uri

După instalarea plug-in-urilor necesare funcționarii, programul se va deschide. Acesta nu va afișa niciun program, iar asta deoarece nu dispune de o listă. Lista programelor ce vor putea fi vizionate prin intermediul să va trebui să o adăugăm manual.

1.2 Adăugare posturi TV în TV Wave

Pentru a adăuga posturi TV în TV Wave accesați acest link. În site-ul ce se va deschide faceți click dreapta pe Raw și alegeți din meniul contextual opțiunea Copiază adresa linkului.

copiaza lista posturi tv tv wave

După ce ați făcut acest lucru, accesați fila TV a TV Wave, dați click pe select an option și alegeți din listă opțiunea load custom list.

load custom list

În fereastra plutitoare care-și va face apariția dați click dreapta și lipiți adresa URL copiată din Pastebin, apoi apăsați butonul OK pentru ca aceasta să fie încărcată de program.

adaugare lista de programe in tv wave

După ce lista a fost încărcată, faceți click pe oricare dintre posturile TV afișate pentru a-l viziona.

lista posturi tv a fost incarcata

Înainte ca fluxul video să fie redat, e posibil ca firewall-ul Windows (sau orice alt firewall-ul instalat în computer) să vă întrebe dacă doriți să-i acordați programului TV Wave permisiunea de a se conecta la Internet. Desigur, răspundeți afirmativ solicitării, altfel nu veți putea viziona niciunul dintre posturile TV disponibile.

tv wave solicita permisiunea de a se conecta la internet

Dacă ați efectuat corect instalarea și configurarea inițială a programului, acesta ar trebui să înceapă redarea fluxului video al postului TV selectat.

vizionare posturi tv cu tv wave

Nu este nevoie să încărcați lista posturilor TV de fiecare dată când porniți programul, canalele din lista custom va fi adăugată în mod automat în lista celor preferate. Așadar, la următoarea deschidere a programului, selectați load favorites list și veți avea toate posturile TV la îndemână.

lista favorita

În ceea ce privește lista cu canale, aceasta este actualizata periodic. Când vedeți că un post TV nu mai funcționează, accesați pagina oficială a programului pentru a consulta disponibilitatea unei versiuni mai noi a listei.

1.3 Particularizare și instrumente disponibile

TV wave oferă câteva opțiuni interesante de particularizare. În primul rând, cei care preferă meniurile și opțiunile în limba română, pot opta în fila Index pentru utilizarea limbii române la afișare; da, doar acum zic…

tv wave in limba romana

În al doilea rând, programului în poate fi schimbat aspectul. Dacă nu vă încânta aspectul implicit avut de program, puteți schimba interfața în oricare dintre cele disponibile. Eu de exemplu prefer Vista, dar mai sunt disponibile și skin-urile WMP 2008, Mac OS, Beijing, WLM sau Opus.

schimbare teme tv wave

În ceea ce privește instrumentele, TV permite actualizarea automată a statusului Yahoo! Messenger, programarea opririi calculatorului, formatul de afișarea în VLC (4:3 sau 16:9), crearea de reminder-uri (util în cazul în care ați pus ceva la foc în timp ce vă urmăriți emisiunea preferată, sau pentru a nu pierde startul meciului de fotbal pe care-l așteptați).

O altă colecție de instrumente utile regăsim și în meniul contextual al posturilor TV. De exemplu, putem înregistra o emisiune în video sau audio, face un screenshot (captura de ecran), deschide directorul programului, adăuga canalul la lista celor preferate, schimba mărimea fontului de afișare a listei, utiliza o telecomandă conectată la PC, aplica un filtru pentru sortarea posturilor TV afișate în listă, precum și redarea propriului URL.

instrumente tv wave

În concluzie, după cum am spus și la începutul prezentării sale, TV Wave este cea mai bună opțiune pe care o avem la dispoziție pentru a urmări posturi TV din România pe un calculator cu Windows.

Evident, calitatea de redare a fluxurilor video depinde în primul rând de viteza conexiunii la Internet a computerului și de resursele acestuia, dar nu în ultimul rând, aceasta este influențată și de emițător. Cu alte cuvinte, dacă fluxul video al postului TV este transmis la o calitate bună, imaginea se va vedea clar și nu se va întrerupe dacă programul este rulat într-un sistem cu o conexiune rapidă la Internet, care dispune de un procesor puternic și de cantitatea de memorie RAM recomandată pentru sistemul de operare instalat.

În timp ce folosiți TV Wave, în special dacă dispuneți de un computer modest din punct de vedere al componentelor din construcția sa, închideți toate celelalte programe care ar putea acapara resurse esențiale rulării în condiții optime a programului.

De asemenea, închideți și toate celelalte programe care necesită o conexiune la Internet pentru a funcționa (ex: μTorrent, Skype, eMule, șamd.).

22 Comentarii

 1. Asa este.Cel mai bun este Tv Wave.Multi lauda altele deoarece nu fac diferenta si NU se pricep.MyWebTv de exemplu,la citeva click-uri,iti baga pagini de reclame pa calculator.Unele cu virusi.Vorbesc din experienta personala.Tv Wave NU face asta.In schimb,am o problema.Cum sa redau un stream de Vlc cu Tv Wave,nu am gasit inca,cu toate ca stream-uri sopcast exista suficiente si toate merg.Doar din curiozitate,a-si vrea sa vad si vlc-uri mergind in Tv Wave

 2. Daca ma poti ajuta si pe mine cu o informatie..pot instala aceste programe pe smart tv pt a vedea posturile romanesti?locuiesc in strainatate si nu pot pune antena..

 3. Din lista de programe luata de pe pasterbin https://pastebin.com/raw/dYkXpZFY, daca functioneaza vreo 15 programe, 14 in sopcast si unul in vlc restul nu functioneaza! Canalele care functioneaza nu corespund cu denumirea data in lista ! Din cite imi dau eu seama nu s.a mai facut nici o actualizare a acestei liste de foarte mult timp ! Stie cineva daca mai exista inca vreo lista pentru Wave care sa fie mai de doamne ajuta ?!? Multumesc pentru un eventual raspuns !

 4. Dle Fero, multumesc pentru raspuns ! Sunt incepator in ale calculatorului si adresa este foarte buna pentru cei care stiu ce trebuie sa faca sa poata viziona canalele tv prin diferite media playere dar la nivelul meu scazut de pricepere m.ar fi ajutat mai mult daca lista de care vorbeam, adica https://pastebin.com/raw/dYkXpZFY, ar fi putut cineva sa o refaca functionala intr.o mai mare proportie si cu canale tv mai bune, gen hbo, hbo comedy, film boxuri, AMC, canalele Discovery, canalele AXN, toate patru si alte multe canale din lista care sunt in numar mare, nefunctionale ! Din lista de 96 de canale tv, functioneaza doar 23, doar in sopcast si sunt nefunctionale toate cele in VLC ! Ramin recunoscator tuturor acelor care reusesc sa refaca functionala adresa https://pastebin.com/raw/dYkXpZFY pe care as putea sa o vizionez prin aplicatia tv wave ! Multumesc anticipat celor care ar reusi asa ceva ! Toate cele bune !

 5. Am mai gasit o lista de canale tv pentru aplicatia tv wave , aceasta fiind https://pastebin.com/raw/URfFihhd, care daca ar fi functionala s.ar putea vedea niste canale interesante, dar orice canal deschizi din lista apare mesajul CAN NOT ACCESS SOPCAST SERVICE ! Exista cineva care stie ce se intimpla cu aceasta lista si daca poate sa fie iar facuta functionala ?!? Multumesc anticipat pt. un eventual raspuns !

  1. Felicitari Marius Craiova pentru lista cu programe, e de mare ajutor pentru mine !

 6. Sunt la ora actuala multe canale tv bune, evident , in opinia mea, care pot fi vizionate doar prin acestream player, gen AXN Spin, White, Animal Planet, Film Box Plus, Film Box Extra HD, Discovery World si multe altele care nu mai pot fi vazute prin sopcast, windows media player sau vlc, asa incit, tinind cont de aceasta situatie, intrebarea ar fi , daca cine se ocupa de tv wave poate imbunatati acest soft de tv online pentru a putea urmari canale tv si prin acestream !In speranta primirii unui raspuns, multumesc anticipat !

 7. Deja jumatate nu mai merg. Ce se intampla cu canalele care se vizionau cu VLC si Flash?Oricum multumesc Marius Craiova pentru lista. Cineva are vreo varianta mai completa?

 8. salut…am facut tot ce a trebuit dar nu se vede imaginea .stie cineva de ce?…asa mi sa intamplat si cu my web tv …programul este incarcat 100 la 100 si nu se vede nimic

 9. Salutare tuturor. Am incercat sa incarc lista de programe asa cum ati indicat mai sus. Nu apare nici o lista de programe ! Imi apar cateva patratele albastre si atat. Nu stiu daca am gresit eu ceva sau lista nu mai e functionala… Am incercat sa copiez cu click dreapta pe „raw”, am incercat si cu copy/paste, tot nu merge, nu afiseaza nici o lista. Ma poate ajuta cineva ? Multumesc anticipat.

 10. Cum se poate salva o lista de canale? Am cautat si aici si pe alte site-uri cu referire la acest lucru dar nu mi se pare clar..
  Eu am incarcat pe “load custom list” canalele regasite la adresa “https://pastebin.com/raw/dYkXpZFY” dar nu am gasit optiune de salvare a listei.
  Dupa repornirea aplicatiei unde regasesc lista cu canale introdusa anterior?
  La mine:

  „Nu este nevoie să încărcați lista posturilor TV de fiecare dată când porniți programul, canalele din lista custom va fi adăugată în mod automat în lista celor preferate. Așadar, la următoarea deschidere a programului, selectați load favorites list și veți avea toate posturile TV la îndemână.”

  nu functioneaza… lista este goala dupa repornirea aplicatiei…

 11. O lista de canale personala poate fi incarcata (editata) prin optiunea “load custom list” dupa care, la repornirea aplicatiei canalele vor fi regasite prin “load favorites list”. Nu am reusit, inca sa verific toate canalele din lista “https://pastebin.com/raw/dYkXpZFY” dar de regula cele care folosesc Sopcast functoneaza cele care folosesc VLC, nu… Fisierul de configurare al listei aplicatiei TV Wave se gaseste, la mine, folosind Windows 10 x64 in locatia C:\Users\%userprofile%\AppData\Local\VirtualStore\Program Files (x86)\Tv Wave\favorites.furbie, dar nu mi-a folosit la nimic deoarece lista este protejata, nu poate fi editata… Daca o sa am timp sa verific (actualizez) lista o sa revin…

 12. Am incercat azi sa descarc programul. Din pacate, linkul pentru calculator nu functioneaza, doar cel pentru android

 13. SARBATORI FERICITE ! a-m incercat toate variantele dar nu-mi ramane memorat lista cu programe. de ce?ma puteti ajuta? MULTUMESC MULT!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.