Project Mercury, o nouă metodă de creștere a performanței programelor care contează

Pentru că nu am mai făcut asta de prea mult timp deja, am să vă vorbesc despre unul dintre programele a cărui progres îl urmăresc cu interes: Project Mercury. E vorba de un utilitar de aproximativ 500 KB care profită de posibilitatea de setare a priorității pe care sistemul de operare o acordă anumitor procese, pentru a spori performața aplicațiilor aflate în prim plan.

stabilire prioritate proces

Astfel, fără intervenția utilizatorului, programul cu care acesta interacționează va beneficia de un tratament preferențial din partea computerului, avantaj tradus în oferirea unei experiențe de utilizare mai bună și un timp de răspuns mai redus.

Interfața-i minimalistă oferă acces la puținele opțiuni de ajustare a măsurilor ce vor fi luate în scopul creșterii performanței, dar include, totodată, și informații despre opțiunile avansate puse la dispoziția utilizatorului și un jurnal al versiunilor.

Project Mercury

Chiar dacă, folosindu-l, sunteți pe cont propriu, vă recomand să nu apelați la optimizatorul de memorie RAM deoarece obligând sistemul de operare să transfere conținutul memoriei pe hard disk de fiecare dată când minimizați un program sau treceți de la un program la altul.

Și mai simplu: dacă-l folosiți, vă sfătuiesc să-l setați conform screenshot-ului superior, cu excepția cazurilor în care sunteți conștienți de ce parametri vizează fiecare casetă în parte.

Cât despre optimizarea memoriei RAM, dacă sistemul avut nu dispune de suficientă (adică de o cantitate inferioară a 4096 MB), vă recomand Mem Reduct, actualmente unul dintre cele mai bune utilitare de această natură.

4 Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.