Cum putem transforma calculatorul într-un punct de acces wireless virtual (router virtual)

Conectarea la o rețea wireless se face de regulă cu ajutorul unui router, însă dacă placa de rețea a calculatorului suportă conexiunea wireless, se poate transforma într-un veritabil punct de acces, un router. Același lucru este valabil și pentru un laptop, care implicit are suport wireless. Connectify este un program ce poate transforma calculatorul sau laptopul într-un router virtual, permițându-vă în acest fel să conectați alte dispozitive: telefon mobil, tabletă, etc.

Accesarea tutorialului de configurare a Connectify

Pentru a putea rula, Connectify necesită Microsoft .NET Framework 4.5. Dacă acesta nu este prezent în calculator, programul se va oferi să îl instaleze automat. După instalare, trebuie să reporniți calculatorul pentru integrarea programului.

Interfața Connectify este concepută pentru a fi utilizată chiar și de utilizatorii neinițiați în crearea de rețele wireless. Configurarea sa este destul de simplă, având la dispoziție un tutorial, trebuind să vă alegeți o denumire (SSID) pentru punctul de acces creat cu Connectify, așa cum va fi văzut în rețea de celelalte dispozitive. Pentru protecție, va trebui să securizați punctul de acces cu o parolă.

configurarea retelei wireless virtuale

Versiunea gratuită Connectify funcționează cu anumite limitări, însă pentru scopul propus, cele existente sunt mai mult decât suficiente. După configurarea punctului de acces, aveți posibilitatea de a conecta celelalte dispozitive mobile. Acționarea butonului Stop Hotspot va opri partajarea conexiunii atunci când nu este folosită, pentru a nu afecta lățimea de bandă.

De asemenea, în tab-ul Clients, pe lângă posibilitatea vizualizării dispozitivelor conectate, se pot trimite fișiere  spre dispozitivele conectat prin simplu drag & drop.

clienti conectati la reteaua wireless virtuala

Opțiunile implicite ale programului sunt optime pentru funcționarea sa, nu este necesară o configurare specială, Connectify funcționând în parametri stabiliți. Singura mențiune în acest sens, dacă nu aveți nevoie ca programul să ruleze la pornirea calculatorului, această actiune se poate dezactiva pentru economia de resurse.

Connectify conține în pachetul de instalare și utilitarul Connectify Dispatch, care ce vă permite gestionarea conectării la Internet în cazul în care dispuneți de mai multe astfel de conexiuni la rețea. Configurarea sa este simplă, cu ajutorul unui tutorial, pas cu pas.

Desigur, utilizarea Connectify pentru partajarea conexiunilor la rețea nu vă oferă toate opțiunile pe care vi le va oferi un router, însă poate fi o soluție rezonabilă de moment, fără niciun fel de cheltuieli. Programul poate fi rulat în Windows 7, Windows 8 și Windows 8.1.

 Download Connectify

4 Comentarii

 1. eu mi-am instalat Baidu Pc Faster si are in el si optiunea de router , se configureaza automat . nu ma prea pricep dar pare sa fie bun

  1. Da, corect! „Rețeta” e asta:

   netsh wlan set hostednetwork mode=allow ssid=NumeRetea key=ParolaRetea
   
   netsh wlan start hostednetwork

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.