RadioSure, un program gratuit care oferă posibilitatea de a asculta și înregistra peste 24.000 de posturi radio

RadioSure este unul dintre primele playere de fluxuri audio care, pe lângă ascultarea posturilor de radio ce transmit prin Internet, au început să ofere și posibilitatea de înregistrare a acestora. Că nu se bucură de popularitatea de care ar fi trebuit să aibă parte un program care la momentul de față se laudă cu un catalog ce cuprinde peste 24.000 de posturi de radio, în opinia mea, e doar vina dezvoltatorului, iar când spun asta chiar nu mă refer la promovare!

RadioSure peste 24000 posturi de radio la purtător

Interfața sa simplă găzduiește butoanele multimedia, dar și butoanele de pornire a înregistrării, adăugare a posturilor radio ascultate în lista de favorite, configurarea și închiderea programului. Până aici totul normal și nimic ieșit din comun! Cu alte cuvinte, RadioSure pare că oferă ceea ce inclusiv playerele audio universale ne pun la dispoziție.

Instalarea decurge în mod normal (apropo de instalare, optați pentru varianta particularizată, altfel vă veți trezi cu toolbar-uri și alte minunății nedorite) și oferă inclusiv posibilitatea de despachetare și utilizare a programului în versiune portabilă, în lista de posturi radio, deși aceasta este imensă, se navighează cu ușurință, caseta de căutare își face treaba și rezultatele sunt afișate instant.

Tot în lista de calități putem include și posibilitatea de a configura programul pentru a se minimiza în zona de notificare, porni odată cu Windows, atenua trecerea de la un post radio la altul, afișa titlurile melodiilor în baloane de notificare, genera la înregistrare fișiere diferite pentru fiecare melodie în parte, evita generarea dublurilor, atenua volumul la începutul și sfârșitul melodiilor, afișa copertele albumelor melodiilor redate, opri automat sonorul la blocarea calculatorului, șamd.

optiuni avansate ale radiosure

Ce să mai, programul pare că e cam tot ce și-ar putea dori cineva care ascultă în fundal, navigând pe Internet sau lucrând, posturile de radio preferate. Dar nu este, și nu este fiindcă acesta, nici măcar versiunea sa Pro care costă 10$, nu știe ce-s alea butoane multimedia!

Nu știu cum să o spun altfel, dar e al naibii de enervant ca atunci când îți sună telefonul să apeși butonul de pauză și să vezi că nu se întâmplă nimic! E la fel de enervant și atunci când vrei să treci la următorul post de radio și observi că nu o poți face folosind butoanele de pe tastatură.

Și da, pentru mine acesta a fost un motiv ca să renunț la el și să mă mulțumesc cu AIMP și playlist-ul meu cu surse, iar asta e trist, și e cu atât mai trist când îți dai seama că alte programe pot fi controlate inclusiv prin gesturi!

În fine, dacă nu ați avut de-a face cu el până acum și vreți să-l cunoașteți, îl puteți descărca de pe site-ul său oficial. Tot de acolo, dacă doriți ca lista posturilor radio să fie actualizată zilnic, vreți să înregistrați simultan mai multe fluxuri audio sau doriți ca reclamele să nu fie incluse în înregistrări, puteți achiziționa versiunea pro.

3 Comentarii

  1. Imi spui daca este pt telefon o aplicatie cu radio care sa poata si inregistra emisiunile radioului? Dar doar radio sa se auda in inregistrare nu si zgomote in fundal din incaperea in care inregistrez.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.