RAM drive și Bandwidth Manager, caracteristici esențiale pe care mi-ar fi plăcut să le am în Windows 10

Încă de pe vremea când foloseam XP, sper ca următoarea versiune sau, de ce nu, următorul mare update, să vină însoțite de acele caracteristici pe care acum le putem implementa doar cu ajutorul aplicațiilor terțe.

De exemplu, de mult îmi doresc să am posibilitatea de a seta pentru fiecare program în parte o lățime de bandă anume, să pot crea direct din Windows un hard disk virtual găzduit în memoria RAM, să programez oprirea computerului direct din meniul de oprire, etc.

opreste peste 15 minute

Chestii simple —dacă n-ar fi, n-ar exista atâtea aplicații și/sau metode pentru implementarea lor— dar pe care, sunt ferm convins, le-ar utiliza cel puțin 90% dintre utilizatorii de Windows.

Microsoft, în schimb, aduce dale inteligente de care se bucură maximum 10%, posibilitatea de extindere a meniului Start, un nou panou de ajustare a parametrilor din sistem din care, care înlocuiește Panoul de Control până te duce tot în Panoul de Control pentru a efectua setarea X sau Y, șamd.

Nu sunt absurd, apreciez desktop-urile virtuale pe care dintotdeauna le-am găsit extrem de practice în GNU/Linux, faptul că pe desktop Windwos 10 pornește direct în spațiu de lucru, nu într-o adunătură de pătrate și pătrățele ca-n Windows 8 și 8.1.

Îmi mai place și că aplicațiile o dată dezinstalate nu se vor mai reinstala la schimbarea build-ului, că s-au deschis larg porțile magazinului și pentru aplicațiile desktop, dar chiar și așa sunt de părere că se acordă prioritate caracteristicilor experimentale în detrimentul celor realmente utile, a căror cerere se reflectă foarte clar din popularitatea acelor programe care permit implementarea lor.

Apropo, vouă ce caracteristică v-ar plăcea să fie integrată (sau simplificată) în următoarea versiune a Windows?

5 Comentarii

  1. Ar fi mişto ca la instalare să ai opţiunea de personalizare. Adică să poţi renunţa la instalarea unor programe cât să nu mai stai după să le instalezi.

  2. aveam , sub xp ,dar nu mai tin minte cum ii zicea , un programel gratuit de personalizare a kitului de windows .mi-ar place ,ca la o urmatoare instalare ,sa am totul inclus : windows ro pro x64 + office 2016 pro+ rox64 , vlc+winrar,+acd see 10 (nu ma bateti, m-am obisnuit cu el),utorrent, g chrome+total commander , evetual un antivirus – imi place de mor malwarebytes anti malware home),asa incat , sa nu mai stau sa le instalez individual. am si acum kitul personalizat de xp – full (de altcineva , nu de mine)

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.