Cel mai rapid VPN gratuit cu trafic nemilitat la momentul de față: Betternet

Căutam o metodă de a fenta Amazon pentru a putea accesa Undergroud, că de prea multe aplicații bune, gratuite, n-am auzit pe nimeni să se plângă. Nu mi-a ieșit manevra, în schimb am descoperit Betternet, serviciul VPN gratuit pe care mulți dintre noi îl așteptam. Îl folosesc de aproape o lună și, în opinia mea, e cel mai rapid VPN gratuit al momentului.

test de viteza betternet

Pentru ca totul să fie aproape perfect, Betternet dispune de aplicații pentru Android, Windows și Mac OS X, dar și de extensii pentru Firefox și Chrome, asta în cazul în care doriți doar să navigați în anonimitate pe Internet, sau pentru a putea accesa servicii restricționate geografic la SUA sau UK, cum ar fi Hulu, Netflix, Spotify, șamd.

O bilă albă primește și pentru transparența de care dă dovadă, dar și pentru asigurările recente că nu colectează date personale sau statistici de navigare pe Internet. Finanțarea se face cu ajutorul anunțurilor injectate în site-urile web, ceea ce nu e tocmai OK.

Nu e OK din mai multe privințe, dar în primul rând nu e OK fiindcă toți cei care-l vor folosi se vor îngrămădi să le blocheze, ceea ce va duce, indubitabil, mai devreme sau mai târziu, la închiderea sau ori la transformarea într-un serviciu ce va fi oferit doar contra cost.

Aplicația pentru Windows este dintre cele mai simple cu putință, iar la prima conectare afișează trei opțiuni: USA, UK sau cel mai rapid server. Eu am optat pentru state, că am dezvoltat o dependență greu de imaginat față de serialele Hulu și Netflix.

Singura problemă e că uneori dă rateuri, în special seara. Ah, și mai face și-o chestie enervantă: la fiecare conectare deschide în browser pagina de Facebook a serviciului.

10 Comentarii

  1. Betternet blocked:May contain a virus or a spyware-cnet.com. Asa spune Mozilla Firefox. Antivirus folosit Norton Security pentru Windows 10. De ce ?

  2. Eu va cred . Nu folosesc extensii la browser. L-am descarcat cu Google Chrome si totul este bine ! Nu stiu de ce s-a comportat asa !

    1. E posibil ca la unele descărcări CNET să adauge ceva „cadouri”, gen toolbars sau mai știu ce, prin urmare sare antivirusul pentru „unwanted software”. Oricum, îți mulțumesc și chiar mă bucur că m-ai avertizat, așa pot sta cu ochii pe el.

  3. Sincer, eu am servere dispuse geografic ok.. însă nici acum n-am găsit o utilitate concretă pentru a folosi un VPN.. Poate ai putea să-mi dai tu câteva idei. În afară de streaming de la americani. Adică ce-aș putea vedea pe la ei ce nu văd la noi. Seriale online, sunt destule site-uri actualizate.. plus, efectiv depinde și cât timp are fiecare pentru astfel de activități.

    1. Alte motive nu am, folosesc VPN doar pentru a viziona seriale și documentare și, ocazional, pentru a beneficia de oferte disponibile doar pentru USA.

  4. Cel mai rapid VPN dar acesta instaleaza un server pe telefon…
    Alte programe de genul acesta nu fac asa ceva. Deci le oferiti telefonul pe tava altora!.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.