Cum se reactivează Run, CMD, Task Manager, Control Panel, Ms-Config, System Restore samd, dezactivate de malware

Orice element malware, în speță un virus, poate modifica foarte mult comportamentul unui sistem de operare, inclusiv dezactiva instrumente de sistem foarte utile. Deși avem la îndemână diverse posibilități de reactivare a acestora, sunt de părere că cea mai simplă dintre toate este cea oferită de programul gratuit Re-Enable. Cu ajutorul acestuia puteți reactiva caseta Run, Command Prompt, Task Manager, Registry Editor, Control Panel, Ms-Config, System Restore și alte instrumente ale sistemului de operare Windows, atunci când acestea au fost dezactivate de un virus ori malware.

Re-Enable

Înainte de toate este important să analizați calculatorul în totalitate cu un antivirus complet ce dispune de ultimele actualizări. După ce v-ați asigurat că virusul care a provocat dezastrul a fost eliminat, descărcați Re-Enable și rulați-l. Selectați în lista afișată instrumentul sau instrumentele dezactivate pe care doriți să le activați, apoi apăsați butonul Re-Enable.

La apăsarea butonului își va face apariția o fereastră care vă va cere să reporniți computeru. Apăsați butonul Yes pentru a permite repornirea și reactivarea instrumentelor solicitate.

Re-Enable nu este un program magic, capabil să ne scoată din impas indiferent de circumstanțe. Din ceea ce am citit în alte bloguri și forumuri de software, am observat că există situații în care sistemul de operare a pierdut fișiere importante în timpul în care a fost infectat și în consecință, singura soluție utilă după o încercare de reparare eșuată, a fost formatarea și reinstalarea.

Sper ca problema cu care vă veți confrunta să fie mai puțin complicată și să poată fi rezolvată ușor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.