Cum se recuperează fișierele șterse, aflate în Recycle Bin

De fiecare dată când ștergem fișiere din calculator apăsând butonul Delete sau opțiunea cu același nume aflată în meniul contextual al acestora, fișierele nu sunt eliminate din computer, ci trimise în Recycle Bin, un fel de coș de reciclare, din care, dacă nu au fost eliminate, le putem recupera mai târziu așa cum vom vedea în continuare; de altfel, însuși mesajul afișat la ștergerea fișierelor, respectiv „Are you sure you want to move this file to the Recycle Bin?” ne indică faptul că fișierele nu vor fi șterse permanent, ci pur și simplu mutate în Recycle Bin.

confirmare trimitere fisiere in Recycle Bin

Dacă la un moment dat ne dăm seama că am șters din computer un fișier de care încă mai aveam nevoie, și doar în cazul în care trimiterea fișierelor în Recycle Bin la eliminare nu a fost dezactivată pentru partiția în care se afla respectivul fișier, putem accesa coșul de reciclare al sistemelor de operare Windows pentru a-l restaura.

După accesarea Recycle Bin prin intermediul scurtăturii spre acesta aflate pe Desktop, sau a scurtăturii aflate pe Bara de Activități, putem fie restaura toate fișierele dând click pe link-ul „Restore all items„, aflat în bara superioară, fie doar fișierul dorit, selectându-l și apăsând imediat după link-ul „Restore this item”.

restaurare fisiere din recycle bin

În cazul în care Recycle Bin a fost dezactivat pentru partiția în care se afla fișierul înainte de a fi șters, singura soluție, deși nimeni nu ne garantează șanse de reușită, rămâne utilizarea unui program de recuperat fișiere șterse.

Dacă acest truc v-a fost util și vreți să cunoașteți mai multe astfel de trucuri, vă invit să vizitați arhiva etichetei “Trucuri Windows“ dând click pe acest link. Dacă aveți întrebări, dacă ați identificat vreo greșeală, sau dacă doriți să împărtășiți cu ceilalți cititori ai blogului un truc nou, aștept mesajul vostru sub forma unui comentariu la acest articol.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.