Cum se pot redenumi mai multe fișiere simultan (în lot), în orice computer cu Windows

Pentru o organizare mai bună a acestora, imediat după transferul noilor fotografii din cardul de memorie al aparatului foto în computer, obișnuiesc să le redenumesc pe toate în funcție de locația în care au fost făcute.  În acest scop nu apelez la programe terțe, dar nici nu fac redenumirea zecilor, uneori chiar sutelor de fotografii din una în una, ci automat, utilizând doar instrumentele disponibile în sistemul de operare Windows.

selectarea tuturor fisierelor

Pentru a redenumi mai multe fișiere simultan, selectați-le cu mausul pe cele cărora doriți să le dați un nou nume (sau pe toate cu ajutorul combinației de taste Ctrl+A), apoi apăsați tasta F2.

Primul fișier din lot va afișa caseta de modificare a numelui.

caseta modificare nume

Introduceți în aceasta numele dorit.

introducerea noului nume generic pentru fisiere

După introducerea numelui, pentru redenumirea și numerotarea tuturor celorlalte fișiere selectate, apăsați tasta Enter. Veți vedea că în spatele numelui introdus de dumneavoastră, încadrat în paranteze, se află numărul corespondent fiecărui fișier redenumit pe această cale.

fisiere redenumite si numerotate

Dacă acest truc v-a fost util și vreți să cunoașteți mai multe astfel de trucuri, vă invit să vizitați arhiva etichetei “Trucuri Windows“ dând click aici. Dacă aveți întrebări, dacă ați identificat vreo greșeală, sau dacă doriți să împărtășiți cu ceilalți cititori ai blogului un truc nou, aștept mesajul vostru sub forma unui comentariu la acest articol.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.