Ce este și cum se accesează Registry Editor

Registry Editor este un instrument destinat utilizatorilor avansați, cu ajutorul căruia aceștia pot vizualiza și modifica regiștrii Windows. Regiștrii Windows, pentru cei care nu știu despre ce este vorba, este un registru care deține informații complex despre sistem, vitale funcționării computerului. Sistemul de operare actualizează regiștrii, de exemplu, de fiecare dată când utilizatorul instalează un program nou, creează ori modifică un profil de utilizator, adaugă noi componente hardware, ori modifică în vreun fel comportamentul celor existente. Deși Microsoft nu încurajează modificarea regiștrilor, există situații în care comportamentul ori aspectul anumitor componente de sistem nu pot fi reparate, modificate ori personalizate altfel decât prin modificarea valorilor regiștrilor. În acest scop, Microsoft a integrat în sistemele de operare Windows Registry Editor, un instrument care ne ajută să modificăm valorile regiștrilor.

registry editor

Registry Editor poate fi accesat executând în caseta Run comanda regedit, sau dând click pe iconița sa la vederea rezultatelor afișate în urma introducerii numelui său în caseta de căutare din Start:

regedit meniul start

Înainte de a realiza modificări de orice fel în regiștrii sistemului de operare, este deosebit de important să realizați o copie de siguranță a stării actuale a acestora.

Pentru a face acest lucru, la deschiderea instrumentului Registry Editor, accesați meniul File și alegeți din listă opțiunea Export…:

backup registry editor

În continuare, Registry Editor vă va cere să alegeți locul din calculator în care doriți să salvați copia de siguranță a regiștrilor, precum și un nume pentru aceasta:

salvarea backup registrii

Dispunând de o copie de rezerva (backup), în cazul în care apar probleme după realizarea modificărilor de orice natură în rândul regiștrilor, puteți salva calculatorul de la reinstalarea sistemului de operare, restaurând respectiva copie.

Am ținut neapărat să vă vorbesc despre Registry Editor deoarece  în viitor, în special pentru punerea în aplicare a trucurilor Windows pe care le voi prezenta, vom avea nevoie de el pentru a realiza modificările indicate în cadrul acestui tip de postări.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.