Am reparat boxele Logitech 5.1 Z506

Până la urmă mi-au trecut impresiile de cetățean european cu drepturi și pretenții și-am desfăcut subwoofer-ul. Cu aparatul de măsură în mână am constatat că cedase sursa de alimentare.  Am scos-o și am înlocuit-o cu un transformator extern de 12V/2A de la un rack pe care oricum nu-l mai folosisem de vreo 2 ani.

alimentare-lateral

Pentru estetică, am transformat cablul de alimentare la 220V în prelungitor pentru transformatorul care furnizează acum energia electrică de care sistemul are nevoie pentru a funcționa.

cabluri sudate

Ștecherul l-am tăiat și am făcut sudura între firele cablului subwoofer-ului și cele de ieșire ale transformatorului (12V).

Pentru izolare și protecție am folosit tub termocontractabil. Am procedat la fel și cu sudurile din subwoofer, ca să nu am surprize, apoi am fixat cablurile cu lipici fierbinte.

Rezultatul final e nemulțumitor având în vedere că astfel m-am ales cu încă un transformator pe sub birou, lângă cel al monitorului, acesta:

Dar important e că de mai bine de 6 ore sistemul funcționează perfect și că am scăpat de drumuri, telefoane și alte bătăi de cap tipice reparării apelând la garanție, și de care chiar nu aveam timp.

7 Comentarii

 1. Asta e problema surselor in comutatie…se duc repede. Cele liniare, cu traful acela badaran, nu aveai probleme…ce sa faci, PROGRESUL, cu bune si rele.

 2. Da-mi voie sa te contrazic Soso, aceasta este problema surselor in comutatie prost proiectate si cel mai des cu componente infecte, cum sant 99% din echipamentele din jurul nostru.
  Am in parc surse cu 25 de ani pornite 23/24 fara interventii, se poate doar ca nu ieftin, daca vrei si ieftin mergi pe traf.
  Am vazut o sursa de echipament medical dupa un branci de 380v de la iubitii mei enel si gasca, avea 30 de ani, a cedat un tiristor de 1 leu care era in etajul de protectie si siguranta.
  Logitech au mers pe reteta capitalista consacrata, scoate o perioada produse decente apoi maximizeaza profitul vanzand gunoaie pe obrazul renumelui castigat pana atunci.
  Ca anecdota, mousul meu main acasa este un g5 cam de 7-8 ani, s-a intrerupt cablul desi este ranforsat, de vreo 2 ori dar nu l-am iertat, cam prea mare cam prea greu dar ai fealing de pietroi si precizie exemplara ^^

  Numai uitate la sursa aia, ce pcb, ce condi, ce tabla coclita pe post de radiator in partea de hot si mai inveleste bine si condi filtru bulk, ca asa-i place la condensator sa nu-i fie frig, ce manopera .. rusine, arata 100% a genius de 5$.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.