[Review + Concurs] Cubot Note S, probabil cel mai bun smartphone cu Android cu preț până-n 300 de lei

Poimâine se împlinesc trei săptămâni de la primirea în teste a Cubot Note S, smartphone-ul cu Android a cărui raport calitate/preț este practic imbatabil la momentul de față, așadar a venit momentul publicării review-ului pe baza impresiilor făcute utilizându-l timp de 18 zile.

Cubot Note S - Display

După cum v-am promis, telefonul va ajunge la unul dintre voi. Firește, va ajunge la acel cititor care va îndeplini câteva condiții simple, anunțate deja și reamintite la finalul acestui review.

Specificații tehnice Cubot Note S

Dimensiuni 77.2 x 152.3 x 8.8 mm, 163 gr
Display 5,5″ IPS HD (1280 x 720), OGS, 267 ppi
CPU  MTK6580 Quad Core de 1.3 GHz
GPU Mali-400 MP
Memorie 2GB RAM + 16GB ROM + slot MicroSD de până la 32GB
Sistem de operare Android 5.1 Lollipop
Foto 5.0MP (SW 8.0MP) cu flash LED și 2.0MP (SW 5.0MP)
Conectivitate WLAN (802.11 b/g/n), Bluetooth 4.0, Micro USB, OTG, Mirco SIM
Rețea 2G (GSM 850/900/1800/1900MHz), 3G (WCDMA 850/2100MHz), Dual SIM
Senzori senzor de proximitate și luminozitate, busolă
Baterie 4150 mAh
Altele Radio FM, GPS, ramă metalică, Servicii Google Play
Preț 79,99$ (320 lei)

Ambalare și accesorii

Cubot Note S este livrat într-o cutie simplă, albă, în care este însoțit de un încărcător 5V/1A, un cablu de date/încărcare de 1m, o folie de protecție, de o husă transparentă din silicon și de tipicul ghid rapid de punere în funcțiune și utilizare.

Nu vine însoțit de căști, prin urmare, dacă îl veți comanda de la GearBest, pentru doar 4$ în plus merită să adăugați în coș și o pereche de căști bune, asta în cazul în care nu aveți deja altele pe care le preferați.

Construcție

Corpul telefonului este din plastic și este delimitat de o ramă metalică cu muchiile rotunjite, decupată doar în zona conectorului micro USB, a jack-ului și a celor două butoane, ambele metalice, subțiri, bine executate și perfect încadrate în fantele ramei.

butoane cubot note s

Capacul ce acoperă bateria are o textură plăcută la atingere, ce împiedică alunecarea printre degete a telefonului, accidente frecvent întâlnite în cazul dispozitivelor cu suprafețe netede și lucioase. Dezavantajul acestei texturi? Este mediul propice pentru acumularea amprentelor.

Ecranul este delimitat de o ramă îngustă de doar 2.2mm lățime, acoperind practic peste 70% din latura frontală a carcasei. Ce nu-mi place e că rama metalică nu acoperă în întregime lateralele telefonului, ceea ce-mi diminuează încrederea că ecranul ar scăpa nevătămat în cazul în care loviturile nu sunt perpendiculare pe ramă; încă un motiv pentru a folosi husa.

margini ecran

Apropo de ecran, acesta nu este protejat de nici un fel de sticlă specială. Cu alte cuvinte, nu recomand utilizarea sa fără o folie tempered glass. La retailerii chinezi ar trebui să găsiți cu ușurință o astfel de folie.

Partea din spate a telefonului găzduiește modulul foto, ieșit în relief și protejat de zgârieturi de către muchiile fantei cel conturează, ușor evidențiate. Lângă acesta se află LED-ul flash, iar în partea inferioară avem doar difuzorul extern.

Cubot Note S - Camera foto

Dacă tot am adus vorba de difuzorul extern, e surprinzător cât de bine a fost acesta protejat de către același fabricant care a neglijat proeminența ce distanțează capacul de suprafețele pe care este așezat telefonul, în zona difuzorului, pentru a nu diminua intensitatea sonorului.

difuzor cubot note s

Dacă este așezat pe suprafețe rigide, perfect netede, nu veți pierde nicio notificare sonoră în mediile zgomotoase. Husa originală, a cărei folosire v-am recomandat-o deja de două ori, va înrăutăți și mai mult situația dpdv al acestui aspect. Partea bună e că difuzorul este suficient de puternic încât notificările să fie auzite cu ușurință în cele mai multe împrejurări.

Ecran

În afară de faptul că este surprinzător de bun, iar când spun asta nu iau în considerare prețul telefonului, puține ar fi de spus despre el. Culorile sale sunt cât se poate de vii, iar densitatea de pixeli superioară termenului de marketing „retina”, își spune cuvântul dpdv al netezimii cu care reproduce imaginile. Altfel, albul e puțin albăstrui, negrul e aproape negru.

Deoarece toate fotografiile care apar pe blog sunt procesate și optimizate de un plugin în scopul afișării lor cât mai rapid posibil, le-am reîncărcat aici pe cele din galeria superioară.

Nu m-a uimit, însă, la alte capitole. Unghiurile de vizibilitate, în ciuda faptului că vorbim de un panou IPS, nu sunt atât de bune pe cât mă așteptam. În plus, acesta este prea luminos în opinia mea, inclusiv la niveluri minime, fiind deranjant pentru ochi când e privit pe întuneric.

În fotografiile din galerie: Cubot Note S (IPS) în stânga / Meizu MX5 (AMOLED) în dreapta.

Performanță

Deși nu se numără printre cele mai performante telefoane cu Android de pe piață, ceea ce ar fi imposibil ținând cont de prețul său, Cubot Note S se comportă excelent în toate jocurile pe care le-am instalat și rulat pe el, aplicațiile se deschid rapid și rulează fără lag, site-urile web se încarcă în aceleași condiții. I-am făcut și teste de performanță, iată punctajele obținute:

3DMark Ice Storm Extreme  1975
Antutu benchmark v6.0  23497
Quadrant Standard Edition  9427
CF-Bench v1.3  18136
PCMark  2414
Geekbench 3  1146

Dacă nu-mi urmăriți blogul de ieri, știți deja că nu sunt un fan al testelor sintetice, rezultatele acestora fiind absolut irelevante pentru mine începând cu ziua în care 99% dintre telefoanele cu Android au început să dubleze necesarul de resurse pentru a asigura o experiență bună la utilizare, dar sunt conștient că pentru un împătimit al jocurilor pe smartphone pot fi utile la momentul alegerii înlocuitorului celui actual. Ah, era să uit! Screenshots:

Dar, între noi fie vorba, un astfel de utilizator ar trebui să nu se aștepte la prea multe de la un dispozitiv care costă mai puțin de 350$. Cubot Note S, vă reamintesc, costă doar 80$!

Conectivitate

Avem de-a face cu un telefon dual SIM 2G (GSM 850/900/1800/1900MHz) / 3G (WCDMA 900/1900/2100MHz), cu Radio FM, Bluetooth 4.0, port micro USB și jack de 3.5 mm. Nu am întâmpinat probleme la utilizarea în rețelele Orange și Digi Mobil, singurele în care l-am folosit pe durata perioadei de testare, iar calitatea în convorbiri a fost bună, fără distorsiuni.

Conectivitate Cubot Note S

Descărcând fișiere prin conexiunea de date mobile telefonul se încălzește, însă nu întratât de puternic încât creeze disconfort. N-au fost probleme nici dpdv al recepționării semnalului GPS folosindu-l cu Google Maps și Waze, iar conexiunea Wi-Fi a fost pe măsura MX5-ului.

Apropo de conexiunea wireless, n-am reușit să găsesc informații cu privire la adaptorul wifi incorporat. E drept că nu mi-am dat silința foarte tare, dar aș fi apreciat dacă fabricantul ar fi menționat frecvențele de lucru, măcar atât.

Camera foto

De fapt, telefonul are două: una de 2 MP (SW5), alta de 5 MP (SW8). Ultima, firește, se află pe spatele telefonului și dezamăgește când lumina nu-i este favorabilă. Existența primei am ignorat-o complet, deci nu vă așteptați la selfie-uri. Iată câteva exemple încărcate pe Imgur:

Nu vă mirați că fotografiile făcute cu acest telefon sunt așa cum sunt, v-am avertizat de acest lucru încă din momentul publicării unboxing-ului! Cât despre aplicația camerei, ei bine, aici am câteva vești bune pentru voi: aveți control absolut asupra parametrilor camerei foto!

Pentru un telefon din acest segment de preț, camerei foto principale nu i se poate cere și mai mult decât oferă, iar însoțită de o aplicație  bine pusă la punct, cum ar fi Camera foto Google, poate (și chiar vă va) surprinde în mod plăcut la acest capitol.

Autonomie

Acumulatorul de 4150 mAh asigură telefonului autonomia suficientă pentru a încheia ziua și chiar mai mult. Oricât de mult m-am străduit, mai mult de 4 ore de ecran activ n-am reușit să îl folosesc pe durata unei zile, dar nicidecum din cauza acumulatorului, ci din a mea, că nu mai știam ce să fac cu el ca să-l țin activ și să interacționez cu el în tot acest timp.

În testele sintetice, având ecranul calibrat la o luminozitate de 200cd/m2, acesta a obținut un punctaj deloc de neglijat. Cei de la Cubot, deși se vede că s-au străduit și ar fi incorect să nu le recunosc meritele, ar fi putut face mai mult dpdv al optimizării sistemului de operare pentru obținerea unui consum mai eficient de energie și la utilizare, nu doar în standby.

Nu mă surprinde includerea Clean Master, o aplicație tot mai frecvent văzută în telefoanele provenite din China. În cazul de față o regăsim inclusiv în meniul Accesibilitate. La activare aceasta va afișa un widget care, atunci când este apăsat, va închide aplicațiile neutilizate.

Software

Smartphone-ul Cubot Note S vine cu Android 5.1, asupra căruia fabricantul a intervenit doar pentru a-l optimiza la hardware-ul telefonului. Launcher-ul ales este Launcher 3, ideal pentru cei care preferă o interfață cât mai autentică, dar fără doar și poate, ajustat insuficient pentru a asigura o experiență plăcută la utilizare. Dacă mi-aș cumpăra acest telefon, primul lucru pe care i l-aș schimba ar fi launcher-ul, înlocuindu-l cu preferatul meu.

Are limba română preinstalată, traducerile meniurilor sunt complete în proporție de 98%, iar telefonul vine însoțit de Serviciile Google Play, Jocuri Play, Gmail, Magazinul Play, Chrome, Google, Căutarea vocală Google, aplicație Radio FM, Chioș Play, Google Maps, reportofon, aplicație Radio FM, notițe, manager de actualizări și aplicație proprie de backup.

O surpriză plăcută a fost SmartWake, în opinia mea o facilitate de care ar trebui să dispună orice smartphone cu Android, că mi-e mult mai comod să blochez sau deblochez telefonul prin dubla atingere a ecranului. De remarcat ar fi și prezența tehnologiei MiraVision.

Concluzii

Una peste alta, Cubot Note S este un telefon cu mult peste orice alternativă din segmentul său de preț. Nu este un smartphone perfect, nimeni, nici măcar fabricantul, nu pretinde asta, dar vă asigur că e imposibil să găsiți un telefon mai bun care să coste sub 100€!

Pro:

 • se comportă excelent la rularea jocurilor și aplicațiilor
 • autonomia foarte bună și timp de încărcare mic
 • construcție solidă și elegantă telefonul se simte „premium” în mână
 • deblocare rapidă cu ajutorul gesturilor

Contra:

 • bass-ul redus al difuzorului extern
 • n-are gorilla glass, eu aș fi fost dispus să plătesc câțiva dolari în plus pentru protectie
 • ecranul este prea luminos inclusiv la niveluri minime

Preț și disponibilitate

Cubot Note S poate fi achiziționat de la GearBest.com cu 79,99$ (320 lei), magazinul de la care l-am primit în teste pe cel prezentat.

Concurs

Telefonul testat de mine va ajunge la unul dintre voi, ales prin tragere la sorți cu ajutorul site-ului random.org. Pentru a putea participa trebuie să îndepliniți câteva condiții simple:

 • să aveți, până la data de 08.02.2016 cel puțin două comentarii aprobate pe blog.
 • să distribuiți acest review pe Facebook sau Google+. Nu contează contul folosit, poate fi al mamei, al vecinei sau al pisicului. Concursul se va repeta în cazul în care cel care a fost extras nu poate face dovada că a distribuit articolul înainte de data limită.
 • menționați, într-un comentariu scris la acest review, cel puțin două caracteristici ale telefonului Cubot Note S care v-au determinat să vi-l doriți
 • în cazul în care câștigați, să fiți de acord să acoperiți cheltuielile transportului prin curier rapid (aproximativ 20-25 lei pentru cei care locuiți în România).

Puteți participa până duminică, 14 februarie 2016, la ora 23:00. Tragerea la sorți va avea loc imediat după verificarea și validarea comentariilor trimise.

Important! Dacă nu doriți sau nu puteți să participați, am rugămintea să NU comentați, toate comentariile trimise cu alte intenții, pentru a ușura procesul de selecție a câștigătorului, vor fi eliminate. Vă mulțumesc pentru înțelegere! Multă baftă tuturor!!!

Update 14.02.2016 – Vă mulțumesc tuturor pentru participare! Voi efectua tragerea la sorți de îndată ce șterg comentariile în plus, precum și comentariile celor necalificați. Bafta tuturor!

Tragerea la sorți va avea loc la 23:30

Radom.org a ales! Telefonul va merge la archildren! Felicitări câștigătorului! Vă mulțumesc tuturor pentru participare! Rog câștigătorul să-mi trimită numele și adresa complete, de pe aceeași adresă de email cu care a semnat comentariul câștigător, la email-ul de contact.

40 Comentarii

 1. Eu il vreau pentru aspect (chiar arata bine pentru un telefon din categoria asta de pret) si pentru acumulatorul de capacitate mare.

 2. Pe mine ma intereseaza autonomia crescuta, android-ul 5.1 fara prea mari customizari venite de la producator si ecranul luminos (util mai ales in timpul zilei, cand soarele bate puternic)

 3. Mi-l doresc pentru a-l face cadou, caracteristicile pentru care m-a impresionat fiind bateria mare și raportul preț-performanță foarte bun!

 4. Ca de obicei, un review edificator. :)
  Mă încântă capacitatea bateriei și Lollipop-ul destul de curat.
  Particip la concurs, că poate îi schimb telefonul fiică-mii cu un cost minor :) (doar ce s-a defectat touchscreen-ul la Nokia Lumia 520, iar cel cu care a fost înlocuit face probleme).

 5. Mulțumim pentru review și pentru că ne învățați să apreciem și produse de ale căror reclame nu suntem invadați toată ziua. Mi-l doresc pentru că este un telefon dual SIM, pentru autonomia foarte bună și de ce nu, atât pentru aspectul intern (nu e plin de bloatware) cât și cel extern. Toate cele bune!

 6. Mă bucur pentru alternativa propusă!
  Dacă voi câștiga, îl voi face cadou unui peieten care a rămas fără telefon, cred că i-ar „prinde” bine!

  1. Autonomia bateriei
  2. Dual sim

  Sper ca e ok! ;)

  Felicitări pentru review, l-am citit TOT!
  P.S.: Foarte interesante căștile prezentate de la Xiaomi! ;)

 7. Iuhuuu, mocăciune!

  Mi-l doresc pentru camera frontală de 2 mp și pentru că are radio FM.
  Distribuit articolul pe google+.

 8. Principalele caracteristici care-l fac de dorit, ar fi dupa parea mea:
  1.Display 5,5″ IPS HD (1280 x 720), OGS, 267 ppi
  2.Bateria de 4150 mAh
  Multumim!

 9. Ce-mi place…foarte simplu:
  – bateria foarte mare care iti ofera o autonomie sporita;
  – calitatea ecranului, principala legatura cu telegonul;
  – incadrarea intr-o rama metalica, sporeste rezistenta;
  – SmartWake, trezirea telefonului intr-un mod nult mai simplu;
  – Android 5.1 Lollipop.

 10. La acest model de telefon îmi place în primul rând sistemul de operare Android 5.1,bateria generoasă și ecranul suficient de mare față de ce am avut până acum.Nici pozele nu sunt chiar rele.

 11. Bună, Cristi, dacă nu sunt alte condiții, de ce să nu particip și eu? Cred că am niște comentarii mai vechi aprobate, dacă nu, asta este.
  Ce-mi place la acest telefon? Cred că autonomia și, poate surprinzător, faptul că se deblochează foarte ușor. Mulțumesc.
  Pe Google+ intru foarte rar, și nu prea știu pe nimeni care să intre foarte des, așa că distribui pe FB.
  O zi bună!

 12. Buna ziua.
  La acest telefon ma incanta acumulatoul de 1450 mAh , faptul ca este dual sim, rama metalica , are slot memorie card.
  Acest dispozitiv este ideal pentru job.
  Va multumesc.

 13. Deci pe 14 e ziua sotiei, l-as face cadou… glumesc. Mi-ar veni la fix deoarece la htc-ul meu i-am defectat difuzorul ca l-am tinut pe masa langa care slefuiam ceva metal cu flexul. Oare exista vreo metoda sa scot pilitura de fier din difuzor? Eventual cu vreun magnet mai puternic?
  Motivele adevarate ar fi:
  1- sa testez pe pielea mea o „chinezarie” si
  2- Sunt interesat de un dual sim de 5.5.
  *Habar n-am daca am mai mult de doua comentarii aprobate pe blog, cum as putea verifica?

 14. L-am folosi cu incredere ca telefon de servici.
  Ca si motive:
  -bateria suficiente pentru a sustine day to day tasks
  -Android cat de cat pur (fara bloatware-ul arhicunoscut la unele modele).

  Bafta tuturor si multumesc :)

 15. Buna Cristi
  In primul rand nu stiu daca ma calific pentru concurs,dar motivele pentru care vreu acest telefon ar fi:
  -Capacitatea bateriei
  -Display generos
  -Design-ul … incadrarea intr-o rama metalica
  -Timp de încărcare mic
  Si ca o paranteza…. poti vedea si cine acceseaza blogul sau doar cine posteaza?

 16. Design.ul e motivul principal pt care mi.l doresc.
  Bateria generoasa si timpul de incare de mic.
  A da, si ecranul luminos.

 17. Acumulatorul de 4150 mAh, Andriod 5, un astfel de brand sunt curios sa testez, nu in ultimul rand E3 Sign-ul meu. Allview e o dezamagire pe partea de… telefonie. Nu sunt sigur cu cele 2 comentarii.

 18. Multumim pentru review, complet si la obiect.
  Imi doresc acest telefon pentru urmatorele caracteristici cei 2GB RAM si bateria de mare capacitate, 4150 mAh fiind suficienti pentru ce am eu nevoie.
  Bafta tuturor!

 19. Il vreau pentru capacitatea mare a bateriei care asigura o autonomie mare pana la urmatoarea incarcare.Iar un alt motiv,doar ca sa ma reduc la doua,ptr care-l vreau este ca are cantitatea de memorie RAM,2gb.

 20. Nu am un smartphone si il vreau pe asta,doamne da sa castig.
  1.Display 5,5″ IPS HD
  2.Baterie cu autonomie mare
  3.2 Gb ram
  4.Android 5.1 Lollipop

 21. Imi pare rau ca nu m-am inscris in timp util pentru a participa la concurs.Imi doresc sa cumpar acest telefon de ceva vreme de cand l-am gasit pe net, consider ca ar fi cea mai buna alegere la banii astia la ceea ce ofera…Poate pe viitor voi avea mai mult noroc.

 22. Mi-am luat telefonul asta de vreo citeva saptamini si ma uimeste ca, uneori, se descarca vreo 30% in o ora-doua, fara sa fie folosit, cu localizarea, conexiunea la internet, wireless-ul si toate celelalte oprite.
  Si se vede si in graficul ref. la datele bateriei.
  Aveti idee care-ar putea fi cauza?

 23. Am acest Cubot S Note, iar singura problema majora este ca nu ma pot conecta la internet!

  Cu alte cuvinte setarile automate nu functioneaza, am incercat cu setari manuale, tot nu merge.

  Mentionez ca sunt pe Telekom.

  A mai intampinat cineva aceasta problema? Cum ati reusit sa o rezolvati?

  Merci

 24. Buna…pe 1 decembrie mi.am cumparat acest telefon. Totul bine cateva ore mai bine zis 2,3 si pe urma se stinge singur…stie cineva ce ar putea avea…app si cand intru in orice joc merge cat merge si iese din joc, intru si iar iese din joc

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.