Cum se rootează Xiaomi Redmi 1S fără a pierde garanția

N-am mai avut răbdare să aștept lansarea versiunii oficiale a MIUI 6 pentru Redmi 1S și am instalat astăzi ROM-ul neoficial MIUIv6 V5.4.3 (Android 4.4.4). Am mai testat și alte ROM-uri până acum, dar de fiecare dată când reveneam la firmware-ul oficial făceam unroot (un obicei care habar n-am când a devenit o nouă obsesie, dar mă simt mai în siguranță așa). Pentru a folosi acest ROM aveam nevoie de TWRP, iar acesta nu poate fi folosit fără root. Am profitat de ocazie și am documentat procedeul în caz că există persoane interesate de acest subiect.

update.zip pentru rootarea telefonului

Rootarea constă în descărcarea acestui fișier în PC (sau direct în telefon) și copierea lui la rădăcina memoriei interne a telefonului. Deconectați telefonul de la PC și accesați General Settings » About phone » System updates » Menu » Select update package.

Selectați fișierul update.zip și apăsați Update. În următoarea fereastră apăsați Start update.

install update

Telefonul se va opri, va instala update-ul și va reporni. Dacă după repornire veți încerca să deschideți o aplicație care necesită root veți vedea că nu este posibil.

Deschideți Security (nu vorbesc de o opțiune a meniului setări, ci de aplicația cu iconița verde preinstalată în telefon) » Permissions » Root permissions » OK.

root permission

Acum puteți deschide liniștiți orice aplicație care are nevoie de permisiuni root pentru a funcționa.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.