Samsung Galaxy S8: noutățile care contează

Samsung Galaxy S8 a fost lansat azi oficial, abia aștept descrieri de genul „cel mai bun smartphone construit de Samsung până acum”. Mai e și moda ca toate site-urile să-i liseze specificațiile tehnice de parcă n-ar exista GSMArena, unde oricine poate vedea ce se află sub carcasa noului terminal.

Galaxy S8 DeX

Eu nu voi face asta, ci vă voi vorbi despre noutățile care, în umila mea opinie, contează. Nu sunt foarte multe, dar consider că fiecare dintre acestea sunt suficient de importante încât să-i convingă pe actualii posesori de S6-uri că a venit momentul pentru ceva mai bun.

1. Galaxy S8 ascunde un PC în interior

Samsung Galaxy S8 vine însoțit de DeX (Desktop Experience), alternativa Android a coreenilor la Microsoft Display Dock (dispozitivul care, prin Continuum, îți transforma telefonul Lumia într-un PC).

La conectarea telefonului prin dock-ul DeX, la un monitor, acesta va afișa o interfață —vom vedea și cât este de— optimizată pentru a oferi o experiență similară celei avute în fața unui desktop. Era de așteptat ca unul dintre fabricanți să facă mai devreme sau mai târziu acest pas, dar se pare că mulți au refuzat să spargă gheața pentru a nu fi acuzați de ceea ce sunt acuzați acum cei de la Samsung.

Într-adevăr, Samsung nu a adus nimic nou sub soare din acest punct de vedere, dar nici nu era nevoie! PC-uri și televizoare cu Android, unele mai optimizate decât altele, găsim în magazine de cel puțin trei ani, drept urmare aplicații care să ruleze display-uri imense avem din belșug.

Lipsea doar interfața de conectare dintre telefon și monitor, iar Samsung a transformat dock-ul în așa ceva. Dispozitivul construit de Microsoft numai „dock” nu putea fi numit, serios. Semăna cu un spliter, dar era altceva; adică un fel de… Cremita.

2. Acumulator mai mic, display mai mare, autonomie mai bună

Acumulatorul lui Galaxy S8+ este mai mic decât cel avut de S7 Edge, dar să nu uităm că și procesorul e altul, un Exynos 8895, care are comparativ cu 8890-ul, conform Samsung, un consum de energie cu 40% mai redus, deși îl bate pe modelul anterior cu 27% dpdv al puterii de calcul.

Galaxy S8

Comparativ cu S7, S8-ul are un display cu 0.7 inci mai mare. Au dispărut din peisaj toate butoanele frontale, inclusiv butonul Home, senzorul de amprentă fiind mutat în partea stângă a camerei foto.

3. Jack de 3.5mm și căști AKG Harman

Chiar dacă Apple, Motorola și HTC au preferat să renunțe la el, Samsung nu și-a schingiuit noul vârf de gamă, ci i-a lăsat jack-ul de 3.5mm. Mai mult, îl livrează în cutii în care va veni însoțit de o pereche de căști AKG Harman cu o valoare estimată la 99$, deci unele decente, nu pocnitorile de până acum.

AKG Galaxy S8

Nu-și pierde nici impermeabilitatea, nici vulnerabil la praf nu devine. Cu alte cuvinte, deși fiecare dintre ceilalți fabricanți ne-au dat de înțeles contrariul, poți construi un smartphone cu jack și obține certificarea IP68.

S8 vs. S7, pe scurt:

 • Au aceeași cameră, dar Samsung susține că s-au adus importante îmbunătățiri pe partea software. Așadar, dacă așteptați S8-ul pentru o cameră foto mai bună, așteptați S9-ul.
 • S8 este mai gros cu 0.1mm decât S7. S8+ este cu 0.4mm mai gros decât S7 Edge.
 • Ambele au 4GB de memorie RAM.
 • S8 are USB Type-C 1.0, S7-ul un microUSB 2.0.

Ca posesor de telefon cu conector reversibil vă spun că veți aprecia noul conector nu doar noaptea ca hotii, ci de fiecare dată când veți avea de conectat încărcătorul sau cablul de date. Îl veți urî din tot sufletul când nu veți avea la voi cablul original sau un adaptor.

În ceea ce mă privește, apreciez efortul celor de la Samsung, dar nici acest model nu-mi place. De altfel cred că-mi displace chiar mai mult decât S7-ul Edge, măcar acela avea butoane… Apropo, ce-i cu moda asta tâmpită de a renunța la butoanele fizice și muta senzorul de amprentă în spate?!?

2 Comentarii

 1. Din cate am inteles din review-ul tau multe chestii nu au facut….
  1.Chestia sa conectezi telefonul intr-un dock si sa il conectezi la un monitor mi se pare o prostie, doar daca mergi undeva sa il conectezi la un televizor dar si asa trebuie sa cari un mouse – tastatura dupa tine….
  2.la acumulator nu inteleg, deci e mai mic dar procesorul consuma mai putin…. deci tot pe acolo ar fi….dar mai performant.
  3.castile ar fi o imbunatatire
  4.camera ,de ce nu ar da software-u ala si la s7 edge?sa vanda mai bine s8-u?
  4.au facut o mare prostie ca au scos butonul de home si senzorii aia 2,eram fan samsung pt butonul de home….am s7 edge,am facut pre-order ….pe deoparte mi-o parut rau de pe mi5 care o aparut cu cateva saptamani mai tarziu(dar dupa aia am vazut marginile la display si era un -)…urmatorul telefon o sa fie sigur un xiaomi sau un oneplus ….
  de s7 edge is ft multumit,isi face treaba ok la ce il folosesc eu….dar dupa ultimul update la android 7.0 se cam blocheaza uneori si nici interfata nu e foarte frumoasa(iconurile si bara de sus)….
  Te-am salutat,

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.