Cum se schimbă iconița (pictograma) unui program, folder, sau a unei scurtături

În viitor vom vorbi și despre personalizarea sistemelor de operare Windows și prin urmare, pentru a obține un rezultat asemănător cu cel din temele prezentate, va trebui să înlocuiți iconițele (pictogramele) programelor cu unele obținute din pachete de iconițe recomandate. Chiar dacă sunt convins că toți cei care urmăriți acest site știți cum să faceți acest lucru, vreau să mă asigur că și cei mai neexperimentați utilizatori vor ști ce au de făcut. Așadar…

proprietati shortcut

Pentru a înlocui iconița (pictograma) unui program sau a unei scurtături, faceți click dreapta pe iconița actuală și alegeți din meniul contextual opțiunea „Properties„.

În fereastra ce se va deschide, în fila Shortcut, apăsați butonul „Change icon…„:

change icon

Se va deschide o nouă fereastră în care vi se va oferi posibilitatea de a alege între iconițele recomandate de Windows pentru respectiva aplicație, sau, în cazul în care doriți să utilizați o iconiță aflată în altă locație, să răsfoiți Hard Disk-ul în căutarea acesteia (Browse):

browse for icon

După ce veți da click pe „Browse„, accesați folderul în care se află iconița pe care doriți să o folosiți, apoi apăsați butonul „Open„:

selectare noua iconita

În fereastra Change icon apăsați butonul OK:

OK

Pentru a utiliza noua iconiță în locul celei actuale, în fereastra de proprietăți apăsați pe rând butoanele Apply și OK:

Apply pentru confirmarea inlocuirii iconitei

Dacă ați realizat pașii corect, iconița programului, sau și mai bine spus, iconița scurtăturii programului a fost înlocuită cu cea aleasă:

noua iconita

N-ar trebui, dar dacă aveți întrebări, aștept să mi le adresați sub forma unui comentariu pe care îl puteți trimite prin intermediul formularului de mai jos. Dacă v-a plăcut acest truc și vreți să cunoașteți mai multe trucuri asemănătoare, vă invit să vizitați arhiva etichetei “Trucuri Windows“. Dacă aveți întrebări, dacă ați identificat vreo greșeală, sau dacă doriți să împărtășiți cu ceilalți cititori ai blogului un truc nou, aștept mesajul vostru sub forma unui comentariu la acest articol.

Un comentariu

  1. Buna ziua,
    Am cateva scurtaturi salvate pe desktop ( windows 10 ) de cate ori schimb browserul apar pe pictogramele respective imaginea browserului. Eu vreau pictogramele originale ex. BT24, Digi24, TVR, etc.
    Mentionez ca atunci cand trag adresa pe desktop cateva momente este cea originala dupa care instantaneu apare pictograma browseruli !

    Mersi

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.