Script pentru golirea listei tuturor locațiilor și fișierelor recent accesate în Windows 10

Dacă nu apelați la Jump Lists pentru a reaccesa o locație din istoric, ori pentru a redeschide un document vizualizat sau redactat recent (eu sunt genul de utilizator ce folosește această caracteristică a sistemelor de operare pentru a-și organiza scurtăturile și nimic mai mult), e posibil să vă doriți să o goliți chiar dacă metodele convenționale dau greș (la mine au dat).

2016-06-14 23_13_51-

Am dezactivat, golit și curățat tot ce se putea curăța conform instrucțiunilor oferite de către Microsoft, am făcut și o scanare cu CCleaner sperând la un rezultat satisfăcător, dar nimic nu a dat roade. Soluția am găsit-o pe forumul companiei și constă în executarea următoarelor comenzi liniei de comandă deschisă cu permisiuni de administrator:

del /F /Q %APPDATA%\Microsoft\Windows\Recent\*
del /F /Q %APPDATA%\Microsoft\Windows\Recent\AutomaticDestinations\*
del /F /Q %APPDATA%\Microsoft\Windows\Recent\CustomDestinations\*
taskkill /f /im explorer.exe
start explorer.exe

Dacă preferați o metodă mai simplă, deschideți Notepad, copiați și lipiți întreaga listă în acesta, apoi salvați documentul cu denumirea „Eliminare Recente” și extensia .bat.

2016-06-14 23_53_55-Eliminare Recente - Notepad

Pentru golirea liste tuturor locațiilor și fișierelor accesate recent afișate în Windows 10, dați dublu click pe respectivul script și, dacă vi se cere, acordați-i permisiunile necesare pentru efectuarea modificărilor. Sau dați click dreapta pe el » Executare ca administrator.

Lasă un răspuns

*