Nu mă scuz, doar vă anunț!

Încep prin a vă spune că Google mi-a răsplătit eforturile scutindu-mă de alerta care mi-a scos peri albi și a cărei cauză precisă a rămas încă un mister neelucidat. După ultima confirmare că blogul este curat, primită în 23 martie, n-am primit alte mesaje, nici de dragoste, nici de divorț din partea Google; parcă a trecut o veșnicie de atunci!

Practic am uitat complet cum e să accesez Webmaster Tools cu inima cât un purice, așteptându-mă la tot ce era mai rău. Am profitat de acest „respiro” pentru a salva de la moarte clinică unul dintre site-urile mele de suflet, programecalculator.ro.

programe-calculator

L-am îmbrăcat în straie noi, l-am periat și îmbogățit cu noi funcții și, cel mai important, cu articole noi. Cu această ocazie am descoperit câteva sute de link-uri rupte sau puse anapoda, articole scrise în grabă și fără niciun interes real în a face un lucru de calitate, peste 200 de categorii în condițiile în care un site cu doar ∼1000 de articole n-ar fi necesitat mai mult de 15, tag-uri gen „tag cum îmi place mie”, șamd. În fine, o bătaie de joc în toată regula. Pe scurt, ceva normal.

Aspectul și agilitatea cu care se mișcă n-ar fi fost posibile fără ajutorul lui Marian, „moderatorul” site-ului programecalculator.ro, care a tras cot la cot cu mine, două zile la rând, uneori chiar și pe nemâncate, că nu se îndupleca, în ciuda insistențelor mele, să ia o amărâtă de pauză! Cică pentru astea-s concediile, să vezi și cum e și să-ți fie greu!

Cam astea-s motivele pentru care în ultimele zile articolele s-au cam rărit pe aici, și tot site-ul programecalculator.ro e vinovatul din cauza căruia, tot concediul, adică următoarele 9 zile, va fi proiectul spre care îmi voi concentra toate eforturile, așadar, pe-aici, și sper să-mi fie cu iertare, voi trece puțin mai rar în tot acest interval de timp.

Ce pot să le promit acelora dintre voi care mă urmăriți în special pentru articolele despre software, e că începând de săptămâna viitoare, 5 zile pe săptămână, de luni până vineri, voi face tot posibilul să găsească acolo cel puțin un articol nou scris de mine, unul cum a fost și cel de astăzi, despre programe și servicii VPN, chiar dacă mai sunt încă multe lucruri de pus la punct, tutoriale și articole de corectat și actualizat. Apropo de actualizarea articolelor, în ultima lună au fost aduse la zi și îmbunătățite 83 de articole, motiv pentru care, dacă nu i-ați mai trecut pragul de ceva vreme, e ocazia perfectă și vă recomand să o faceți!

Iar acum, după ce am terminat de spus tot ce aveam pe suflet, având în vedere că se apropie o mare sărbătoare, ar fi trebuit să închei cu o urare creștinească, să vă doresc și urez lumină în case și suflete, miel și drob pe masă, cozonaci și alte lucruri pur pământești, dar nu o fac din convingerea că acestea, toate, fac parte din viața voastră de zi cu zi! Mulțumesc, la fel!

12 Comentarii

 1. am vazut articole tot mai bune acolo saptamana asta si ma intrebam cine scrie ca nu semna nici un autor. keep up the good work!

  1. Până să se ajungă pe domeniul actual, site-ul a suferit 5 schimbări de domeniu, a trecut pe la vreo 20 de firme de hosting și au fost instalate în el zeci de plugin-uri. De fiecare dată cu export/import bd.

   De curând, pentru a curăța tot, am exportat toate articolele și folderul cu imaginile, după care am șters tot, configurat wordpress de la 0, instalat doar plugin-urile necesare și importat articolele.

   Când am făcut import la articole le-am trecut pe toate sub un autor generic și, ca să nu am parte de discuții gen „Ce nemernic e Cristi, dacă nu mai scriu articole pe site acum si-a pus numele și la articolele scrise de mine”, am preferat să nu fie afișat niciun autor.

   Astfel, toate articole scrise înainte de operația asta, de mine sau alții, nu sunt atribute niciunui autor. Dacă apar pe prima pagină articole nesemnate e clar vorba de articole actualizate pe care nu mi le-am atribuit din aceleași motive menționate mai sus.

   Dacă au autori, înseamnă că am recunoscut „opera” și am atribuit-o celui care a scris respectivele articole inițial, am făcut asta chiar și în condițiile în care din versiunea originală s-au mai păstrat 2,3 rânduri.

  1. Nu. Ideea e alta: cineva trebuie neapărat să scrie acolo, așadar voi scrie eu. Voi scrie doar articole despre programe pentru Windows.

   Despre Linux (configurare, distro-uri, programe), Android (tutoriale, aplicații), Windows (trucuri, tutoriale, noutăți), voi scrie aici.

 2. Cristi, in primul rind SARBATORI FERICITE! Sa iti dea Domnul sanatate bucurie si implinire. Sa te fereasca de dusmani.
  Ma bucur ca am gasit situl tau. Te urmaresc pe tutoriale si iti urez de sanatate.
  Pot sa descarc tutorialele in calculatorul meu?
  M-am saturat sa ma rog de ajutor, asa ca invat sa ma descurc singura.
  De acum sint cu ochii lipiti de tot ce scrii.
  Iti multumesc.
  Esti un mare OM!
  Daruirea si dorinta ta de a da si altora este imensa.
  Sa fi sanatos.

  1. Mulțumesc pentru cuvintele frumoase chiar dacă nu le prea merit – am tras rău chiulul în ultima vreme. Tutorialele le poți descărca (printa), dar asta nu înseamnă că sunt de acord și cu publicarea lor pe alte site-uri. Dacă sunt pentru uz personal, deși nu văd de ce ai descărca ceva ce oricând vei avea la dispoziție aici, e OK. Sărbători fericite și multă sănătate! Mă bucur că ai descoperit „site-ul” și te mai aștept pe aici!

 3. Hristos a Înviat! Multă sănătate, fericire și tot ce vă doriți alături de toți cei dragi dvs.! Paște fericit!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.