Seer, program gratuit care dotează Windows-ul cu un rapid vizor universal

Îmi lipsește de la MacBook, mai bine zis de la OS X, posibilitatea de previzualizare rapidă a fișierelor, în special a PDF-urilor, video-urilor și a fișierelor web, acestea din urmă fiind cele care m-au determinat să caut o modalitate de a implementa un vizor similar în Windows 10.

vizor de fisiere in windows

Astfel am ajuns, după multe dezamăgiri repetate, la Seer, un vizor universal gratuit, deosebit de rapid, compatibil cu cele mai comune formate de fișiere, de la TXT la RAR și chiar AI.

După instalare, pentru a previzualiza o fotografie, un video, conținutul unei arhive zip sau al unui folder, este suficient să dați click pe respectivul element și să apăsați Spațiu. Personal, mi-ar fi plăcut să dispună de capacitatea de auto-resize, dar e bine și-asa rău….

previzualizare fisiere in windows

Iar metoda de preview este valabilă pentru foarte multe tipuri de fișiere, inclusiv PSD, PDF, AI, audio, video, ZIP, RAR, TXT, HTML, PHP, CSS & JS.

Am menționat formatele ciudate de la final, formate cu care majoritatea dintre voi nu veți avea de-a face vreodată, deoarece eu îl folosesc în special pentru inspectarea rapidă a codului acestora, programul permițând inclusiv copierea conținutului lor în clipboard.

Un comentariu

  1. Are un mic bug. Cu el activ nu mai poti folosi pan/scroll in PS. In rest foarte util. Il folosesc de cateva zile, la recomandare unui prieten web developer.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.