Senzor de parcare electromagnetic nefuncțional după instalarea conform manualului

Chiar dacă am ajuns la concluzia că n-am realmente nevoie de senzori de parcare, cine ar refuza un sistem similar ce poate fi montat fără a da găuri în bară care mai costă și doar 30 de lei?!? Eu, unul, nu am putut rezista tentației, așa că l-am comandat iar alaltăieri mi-am făcut timp, am dat bara jos și am montat antena pe partea interioară a acesteia.

Ca să nu fac o treabă de mântuială, am folosit surplusul pentru o fixare mai bună a antenei, cum am mai văzut și la alții, apoi am acoperit-o cu 2-3 straturi de antifon, să nu corodeze de la umezeală, dar mai ales de la sarea cu care se face deszăpezirea.

Am poziționat modulul și difuzorul în portbagaj, iar alimentarea am făcut-o tot după manual, de la cablurile lămpii de marșarier, să mă bâzâie doar când dau cu spatele. Primul test l-am făcut după ce am montat bara, ocazie cu care am constatat că difuzorul emite doar un singur beep, apoi tace mut.

Degeaba mi-am dat silința să-l stimulez țopăind pe lângă mașină ca descălțatul prin urzici, n-a ajutat cu nimic. Am reverificat tot, de la conexiuni la antenă, totul pare în regulă. Noapte-n Cuba…

Ieri am demontat modulul și difuzorul, lăsând antena și cablurile pentru viitoare tentative, în caz că-mi revine cheful de bibilit și cumpăr unii acustici, ca toți oamenii normali. Demontam și antena, dar mi-e lehamite de demontat bara doar pentru asta.

Senzorul electromagnetic e achiziționat de pe Banggood, dar practic e același dispozitiv care se găsește și la alte magazine, doar ambalajul diferă, restul componentelor fiind 100% identice.

Ce mă macină e că înainte de montaj funcționa fără probleme. Indiferent dacă antena era sau nu conectată, modulul emitea beep-urile de avertizarea recomandate pentru semnalizarea acustică la mersul înapoi. După montaj nici măcar asta nu mai vrea să facă… Ghinion.

8 Comentarii

  1. Si acum ce faci, ca ma intereseaza si pe mine? Mai ales unul cu gps in oglinda, android.Asteptam chiar o recomandare.

  2. am comandat si eu unul la fel, tot de pe banggood ,azi la-m montat 11.07.2017 se comporta exact ca si al tau. doar ca eu nu la-m testat inainte de montare. ,,varza cu mustar”. sunt curios cum merge cel cu ultrasunete de care ziceai

    1. I-am cumpărat pe cei de aici (pe roșu), i-am vopsit la culoarea mașinii și i-am instalat. Funcționează impecabil. Se găsesc și pe AliExpress, dar mie nu-mi mai ardea de așteptat încă o lună.

  3. Da, eu am incercat in speranta ca nu voi pati ca si Cristian, dar surpriza, senzorul nu merge, nu se merita deranjul de al cumpara.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.