Server Web pentru teste, ce poate fi rulat inclusiv de pe o memorie / un stick USB

Pentru a aduce modificări unui site a cărei administrare mi-a fost încredințată de către al său proprietar, apelez fie la unul dintre serviciile de hosting contractate special pentru a fi utilizate în acest scop, fie la serverul Web local creat cu XAMP sau, mai nou, cu USBWebserver.

USBWebserver

La USBWebserver îmi place că poate fi rulat inclusiv de pe o memorie USB sau card, dar și pentru că se deschide foarte rapid, minimizat, și că Apache și MySQL se opresc automat la închiderea interfeței ce îndeplinește rolul de panou de control al serverului Web.

Versiunea sa actuală include Php 5.4.17, Apache 2.4.6, PhpMyAdmin 4.0.4.2 și MySQL 5.6.13. Este disponibilă în 14 limbi, inclusiv în limba română, și poate fi utilizată în toate versiunile sistemelor de operare Windows.

Am instalat în ea aproape toate CMS-urile comune, de la WordPress la OpenCart, iar fiecare dintre acestea funcționează impecabil, dovada că micuța aplicație dispune de tot ce-i trebuie.

Dacă lucrați în web design sau plănuiți să o faceți în viitorul apropiat, sunt convins că vă va prinde bine, cu atât mai mult cu cât nu necesită instalare și ocupă la extragere doar 175 MB.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.