Sfaturi de folosire a filtrelor foto în scopul obținerii unor fotografii mai bune

Chiar dacă filtrele foto au început să piardă teren odată cu apariția fotografiei digitale, o mare parte dintre acestea încă mai sunt folosite cu succes la obținerea unor fotografii mai bune; asta chiar și în condițiile în care, la ora actuală, infinitatea posibilităților de postprocesare sunt la îndemâna oricui prin intermediul programelor de specialitate.

Hoya NDx400 - Juan Jose Ferres

În video-ul de mai jos, fotograful Gavin Honey ne domonstrează cum un filtru de polarizare circulară (Hoya HRT CIR-PL UV), unul de densitate neutră (NDX400 HMC) și altul infraroșu (RM-72 InfraRed) pot îmbunătăți foarte mult calitatea fotografiilor realizate.

Pe scurt, filtrul infraroșu stimulează creativitatea, cel de polarizare circulară îmbunătățește, după cum am văzut și în urmă cu câteva zile, contrastul, culoarile și aspectul cerului și a norilor, în timp ce filtrul ND permite realizarea fotografiilor cu expunere lungă. Tot în cadrul acestui video, spre final, autorul ne prezintă câteva tehnici de postprocesare în Camera RAW ce ne pot fi de folos indiferent dacă dispunem sau nu de unul dintre filtrele prezentate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.