Sibiu » București. Pauză.

Mi-a plăcut la Sibiu, a fost o experiență plăcută, dar nu cine-știe-ce. Sibiul e un oraș superb, un oraș cu istorie și tradiție, dar dintre toate tradițiile sale n-am înțeles-o pe aia cu întreruptul curentului de cel puțin două ori pe săptămână. Așa e aici, mutul tace și… tace. La Sibiu nimeni nu se plânge, la Sibiu e totul OK. Te deranjează vecinul? Nu faci nimic! S-a luat apa fără să te anunțe cineva? Nu faci nimic! Important e ca întotdeauna să nu faci nimic, dar și mai important e ca atunci când ai o problemă cu cineva să nu i-o spui în față, ci pe la spate, în cercul tău și-al ei de prieteni.

plec la Bucuresti

În Sibiu mi-am redescoperit pasiunea pentru pescuit. Am pescuit pe Olt și pe bălțile din împrejurimi mult, frumos și relaxant. Așa am ajuns la concluzia că dacă vrei satisfacții din pescuit, neapărat trebuie să-ți faci un magazin cu articole de pescuit! Peștii din zona asta sunt macaronari. Le plac macaroanele Barilla No: 47. Nu glumesc! Întrebați orice pescar sibian și v-o confirmă.

Sibiul e un oraș care se dezvoltă văzând cu ochii. Unde acum fotografiezi un cal frumos păscând, la anul fotografiezi ditamai Dedemanul și un nou complex rezidențial.

La Sibiu, dacă cineva spune altcuiva despre tine că ești cioban, respectivul te vorbește de bine, nicidecum de rău.

Drumurile satelor din Sibiu nu sunt asfaltate, sunt pavate cu „biscuiți” (pavaje industriale).

Orașul Sibiu are cele mai multe și mai bune piste de biciclete pe care le-am văzut până acum într-un oraș din România. Tot aici veți găsi și o Grădină Zoologică superbă și îngrijită și un Muzeu al Satului pe care nu trebuie să le ratați dacă aveți drum prin zonă. Apropo de tradiții, dacă vă interesează acest subiect, vă așteaptă în curtea domnului Aurel din Ocna Sibiului un muzeu inedit.

Oamenii sunt prietenoși în general, dar sunt mai tăcuți decât în restul țării, le câștigi încrederea mai greu și, după cum spuneam și mai sus, te iau întotdeauna pe ocolite; sunt educați prost din acest punct de vedere. Poate greșesc, dar afirmația „Eh, n-am putut să-i spun că greșește, că mi-e prieten!”, am auzit-o de prea multe ori în prea puținul timp în care am locuit aici.

Plec. Când și de ce.

Am făcut atât de mulți bani din afiliere încât mi-am cumpărat o vilă cu piscină și-un bloc de locuințe. Voi locui la vilă, iar blocul de locuințe îl voi închiria, să am bani pentru cheltuielile de zi cu zi. Pentru concedii și mofturi mă voi angaja la patron, de preferat un turc, fiindcă tocmai am auzit că-și construiesc cea mai mare moschee din Europa și sunt sigur că au nevoie de zidari.

pinochio

Nu. În realitate mă mut în București fiindcă acolo se întâmplă lucrurile de care avem noi, eu și Oana, nevoie să se întâmple. Acolo și la Cluj, dar l-a Cluj n-am pe nimeni, o am doar pe sora mea, studentă la medicină, deci nici măcar doctor. Ah, iar din toamnă voi avea și-un frate, viitor inginer de renume. Să mă audă sfântul satelit! Apropo, din Sibiu plec în weekend.

În București am familie, nași, contacte, prieteni, clienți. Am și mai mult spațiu. La București voi avea spațiu inclusiv pentru propriul meu birou, voi avea inclusiv liniște. Va fi mai bine, zic, atât pentru viața mea personală, cât și pentru cea profesională.

Plec cu planuri mici și așteptări mari. Vreau să mă așez la casa mea, că mi s-a cam luat de viața asta de nomad, dar casa mea trebuie să fie aproape de acțiune, de opțiuni, ori acest lucru nu l-am găsit în nicio altă localitate în care am stat. Târziu am vrut să accept că am făcut o mare greșeală când am ales să părăsesc capitala, sper doar că nu și prea târziu. Vom vedea.

Pe blog, ei bine, nu știu când voi reveni. Teoretic acest lucru se va întâmpla de îndată ce RCS & RDS îmi transferă abonamentul, adică în cel mult două săptămâni începând de acum, sper.

Între timp, pentru a face așteptarea mai ușoară, v-am pregătit câteva surprize. Astăzi am dezvăluit-o pe cea dintâi, dar vă asigur că e doar prima! Fiți cu ochii pe site-ul programecalculator.ro fiindcă vă așteaptă și altele la fel de interesante!

13 Comentarii

  1. Știu asta, am stat acolo vreo 3 ani. Am prieteni care inclusiv vorbesc mai mult decât mine… :) Mulțumesc!

 1. Interesantă alegerea. Eu fiind aproape de București nu mi-a plăcut niciodată orașul mare, aglomerat. E obositor să te duci acolo și să îi vezi pe toți stresați.
  Mai bine la 60 de km distanță… Chiar și financiar e mai bine pentru că sunt costurile mai mici aici, iar dacă oferi servicii pentru cei din București… e diferit.

  Baftă în ceea ce vei face.

  1. Nu știu cum e la Ploiești, dar în Sibiu costurile sunt de multe ori mai mari față de cele de la București. În plus, pentru ce fac eu, aceeași chestie pentru care aici trebuie să am noroc ca să iau 400€, în București iau lejer 600€. O altă chestie e că vreo 90% dintre clienții din Ro sunt din București. Mulțumesc!

  2. Corect. M-am referit și eu la piața din București.
   Probabil că este nivelul de trai mai scump la voi, dar la mine în afară de poluarea mare… nu e nimic mai scump ca în București. E posibil să ajungi la aceeași bani la final. Insă, posibilitățile sunt altele…
   Dacă voi v-ați făcut calcule și e mai bine la „agitație”… baftă în ceea ce vei face.

 2. Iti tinem pumnii Boss… Fa cumva si mai lipeste vreo mie doua langa alea 900€… Sa fie. De win 10 ce ne mai zici? Azi e ziua ce-a mare?

  1. Despre ce 900€ vorbești?
   Tocmai am instalat Windows 10 prin upgrade apoi clean install cu media creat folosind tool-ul oficial. Îl configurez chiar acum. Se mișcă OK și voi veni cu păreri de îndată ce le voi avea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.