The system cannot find the file specified (soluția)

Niciodată până acum nu am avut de-a face cu eroarea „The system cannot find the file specified” apărută la încercarea de a formata un stick USB (RAW), prin urmare nu cred că veți avea de-a face cu ea vreodată, dar chiar și așa vă spun că rezolvarea constă în conectarea sa la un sistem cu GNU/Linux în care, folosind GParted, va trebui să-i creați o tabelă de partiții nouă.

the system cannot find the file specified

Nu încercați să remediați problema din Windows și nu, chiar nu vă ajută nici USB Image Tool, nici HDD Low Level Format Tool și nici oricare-alt-program-recomandat-pe-forumuri!

Dacă nu dispuneți de o mașină virtuală cu GNU/Linux (Ubuntu, Arch, orice), creați un Live USB sau Live CD/DVD cu Ubuntu, bootați PC-ul de pe ele, instalați GParted:

sudo apt-get install gparted

Deschideți GParted, selectați stick-ul USB » Dispozitiv » Creare tabelă de partiții:

creare tabela de partitii

După crearea tabelei de partiții creați o partiție nouă, de preferat FAT32:

creare partitie noua

După crearea partiției conectați stick-ul USB la un PC cu Windows și formatați-l în sistemul de fișiere dorit.

stick-ul usb a fost recuperat

Aceasta e singura metodă de recuperare a stick-ului USB care a dat rezultat, așadar, dacă vă confruntați cu această eroare, acum știți ce aveți de făcut.

7 Comentarii

 1. Chiar ieri am avut această problemă cu un stick de 8GB.
  Am găsit soluţia propusă de tine şi pe net, dar la cât a ajuns acum un asemenea stick, sincer, nu cred că mai merită să pierzi timp încercând să-l ” resuscitezi ” 🙂

  Oricum, îţi mulţumesc pentru informaţiile si articolele tale !

 2. Atat trebuie sa faci cand stic-ul o ia razna…
  Cum reparam un stick USB?
  Probabil ati vazut ca un stick de 4 Gb nu mai are spatiu decat 2 Gb sau mai putin.Sau va da erori la conectarea in portul USB.Pentru a-l repara faceti ce va arat eu acum…
  Deschideti o sesiune de lucru in CMD cu drepturi de Admin si dati urmatoarele comenzi:
  1. diskpart
  2. list disk
  3. select disk X
  4. attributes disk clear readonly
  5. clean
  6. create partition primary
  7. format fs=ntfs
  Asteptati sa se formateze pana la 100%.
  Atentie:
  Aveti grija cand selectati disk-ul, sa fie stick-ul sau cardul de memorie care necesita acest tratament, o clipa de neatentie va poate strica tot sistemul de operare si/sau fisierele.

  1. Când ajungeam la format, primeam eroarea asta » „DiskPart has encountered an error: The system cannot find the file specified.
   See the System Event Log for more information.”

   Căutând soluții pe Internet am descoperit și că nu eram singurul care n-a reușit să rezolve problema cu diskpart.

 3. Odata ce ai reusit pe linux este logic sa se rezolve si in Windows…doar daca mor cateva module de memorie pe stick…

  1. Cineva recomanda la un moment dat să lansez diskpart din modulul de recuperare, pentru că… habar n-am de ce. Mi s-a părut mai simplu să-l rezolv din Linux, că tot aveam virtuala cu serverul Web local.

 4. Bine ai venit in lumea noastra ! Stai sa vezi cand iti da eroarea la 1 hdd de 1 terra.Nu stiam cum sa nu pierd backup-ul windows-ui si multe alte alea-alea,sa nu ma autodenunt.
  Nu imi vedea externul deloc.Si de fiece data trebuia sa atribui o litera celor doua partitii a hdd-ui de 1 Tb.Din care o partitie e primary si alta e logical.Nu vroiam sa formatez si astfel sa pierd.Pentru moment imi merge diskpartul dar inca ma confrunt cu alocarea repetata a literelor fiecarei partitii externe.Asta cand pornesc hdd-ul extern.Nu mai caut solutii de rezolvare.Astept Win.-ul 10 si rezolv tot.

 5. folosesc win, dar cand am avut probleme m-a scos linuxul….,incerc mint ultimul , dar nu ma descurc .se pare ca nu l-am instalat corect.caut pe net , dar nu gasesc suport pt. mine.am un pc vechi, si daca ai fi de acord sa ma ajuti sa-mi pui un linux care ar merge pe el fara sa pierd datele de pe pc: inainte de asta le pot salva ,eventual,
  multam mult,
  victor

Lasă un răspuns

*