Mai folosiți softuri pentru copierea și mutarea fișierelor?

Supercopier, TeraCopy și ExtremeCopy sunt doar câteva dintre programele pe care le-am folosit la un moment dat fiecare dintre noi. Eu am renunțat la favoritul meu, ultimul dintre cele menționate, odată cu instalarea Windows 8, funcția de copiere a acestuia dispunând deja de toate opțiunile necesare mie, devenind cu această ocazie și mai rapidă.

copiere si mutare fisiere in windows

Alaltăieri, fiindcă tot aveam de copiat din hard disk-ul extern pe cel intern câteva sute de GB, am văzut ocazia perfectă pentru a reinstala în Windows 10 câteva dintre ele. De la primul la ultimul, toate s-au adeverit a fi aproape inutile pentru cineva care se așteaptă să beneficieze de o viteză de transfer majoră celei oferite de instrumentul integrat în sistemul de operare.

Supercopier 4, care a atins recent versiunea 1.2.1.0, a fost cel mai dezamăgitor dintre toate dpdv al vitezei de transfer pe durata copierii fișierelor, cu o viteză medie,la „ochiometru″ și cu indulgență, de 7-8 MB/s, adică aproape penibil.

Într-adevăr, lui Windows 10 îi mai lipsește un buton care să permită omiterea din mers a unui fișier sau grup de fișiere, dar altfel n-am reușit să găsesc nici un alt motiv pentru a mai folosi un program terț în scopul mutării și copierii fișierelor. Voi mai folosiți? Iar dacă da, ce anume?

6 Comentarii

  1. Eu am ramas la clasicul Total Commander. Pur si simplu mai usor, mai facil, se misca bine si are o multitudine de optiuni suplimentare.

  2. TeraCopy il folosesc ptr mutarea acelor fisiere de peste 10gb,stim-noi-de-care-tip,de pe hdd-ul intern pe cel extern.Precum ai zis mai-sus tocmai ptr ca pot a-mi alege ce anume pot copia din folder,inca-l mai folosesc.Si ptr ca-mi foloseste aproape la maxim vitezele de citire/scriere a celor doua hdd-uir dedicate.

  3. Folosesc probabil(!) cel mai bun manager de fişiere, adică Total Commander împreună cu TeraCopy. TC copiază bine în windoz 7 iar TeraCopy aduce un plus de viteză la transferul fişierelor mici şi multe. Momentan TeraCopy nu mai merge (din cauze necunoscute) dar TC se descura onorabil. Win10 am folosit prea puţin şi nu mă pot pronunţa.

    1. Total Commander n-am mai folosit de mult, că nu prea am avut de mutat fișiere, dar ani buni se număra printre primele 3 programe pe care le instalam în PC.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.