Ce software anti-keylogger folosiți?

La o conferință despre securitatea IT la care am participat recent, ne-a fost adresată tuturor întrebarea din titlu. O singură persoană a răspuns, deducând astfel că niciunul dintre ceilalți participanți nu ne protejam sistemele împotriva programelor spion care pot înregistra fiecare tastă apăsată pe durata utilizării computerului.

camere de supraveghere

Într-adevăr, un keylogger nu-ți poate cauza mari neplăceri dacă nu ești genul care-și plătește facturile sau verifică soldul contului online, ori genul care preferă cumpărăturile offline dacă în afară de plata cu cardul sau contul PayPal nu li se oferă o altă modalitate, dar reprezintă un risc major pentru toți cei care nu se regăsesc în niciuna dintre tipologiile descrise.

Am ieșit de la conferința respectivă având un singur țel: să-mi instalez primul anti-keylogger pe care-l găsesc de îndată ce deschid computerul. Firește, n-am făcut asta. La mine e mai greu până m-apuc, că de lăsat mă las repede, și-aș fi uitat complet de keyloggere și riscuri dacă n-aș fi aflat, prin intermediul celor de la NirmalTV, de Ghostpress.

Ghostpress

E vorba de un micuți anti-keylogger care se asigură că niciunul dintre softurile instalate în PC nu monitorizează sau înregistrează activitatea tastaturii, sarcină foarte importantă dacă nu se dispune de un antivirus cu această capacitate.

ghostpress widget

Este portabil, deci nu trebuie instalat, iar pentru a proteja în permanență de keyloggers este recomandată configurarea sau la auto-start. Deoarece atunci când este activ provoacă delay la tastare, dispune de un widget din care poate fi activat cu ușurință înainte de completarea formularelor de autentificarea sau autorizare a plăților, pentru a fi dezactivat ulterior.

Mi-a plăcut și mi se pare mult mai practic decât orice alt scut similar integrat în soluțiile de securitate convenționale, dar nu vă pot garanta că este la fel de eficient. Voi ce folosiți?

5 Comentarii

  1. De ce nu avem nevoie de un keylogger Vom lua ca exemplu firewall din windows unde intrarile si iesirile vor fi blocate si vom forma reguli doar pentru programele de incredere iar restul va fi blocat indiferent de keyloggerul instalat .UAC trebuie setat la maxim si cu parola la fiecare incercare de instalare a unui executabil in felul asta ori ce virus,keylogger si alti crocodili nu vor putea suna acasa

  2. Am instalate cele 4 stickuri pe care le folosesc, apoi am blocată instalarea oricărui alt instalabil. Ca să văd orice altceva (stick, card, telefon, webcam, etc.) trebuie umblat la regiștri și-n system 32..

  3. Am instalat de mai bine de 1 an G DATA USB KEYBOARD GUARD . Cred ca se incadreaza in tema articolului tau.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.