Soluție pentru mesajul de eroare a VirtualBox „VD: error VERR_FILE_NOT_FOUND”

Odată cu distribuțiile Linux am plimbat prin laptop și mașinile virtuale create în VirtualBox, iar în una dintre aceste ocazii m-am panicat rău văzând la pornirea mașinii virtuale problematice mesajul de eroare VD: error VERR_FILE_NOT_FOUND.

ERR_FILE_NOT_FOUND

Deși la prima vedere nu-ți dă de înțeles acest lucru, rezolvarea e cât se poate de simplă: ștergi din VirtualBox mașina virtuală în cauză și creezi una nouă identică, muți în folderul acesteia HDD-ul virtual al celei care dădea eroare și i-l atașezi.

Dacă eroarea persistă, deși e improbabil, ori dacă mesajul „Failed to open a session for the virtual machine…” apare și la pornirea noii mașini virtuale, reporniți Virtual Box.

vbox error

Nu am reușit să-mi dat seama ce operație o provoacă, iar de fișiere pierdute nici nu s-a pus problema în cazul meu. Am respectiva mașină virtuală de foarte mult timp pe un HDD extern de unde o tot copiez în funcție de necesități. Mai mult, această eroare îmi apărea doar când o copiam în CentOS, în Solus ori Pop_OS n-am avut probleme.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.