Soluție pentru eroarea 0x800F0906 la instalarea .NET Framework 3.5 (includes .NET 2.0 and 3.0)

Imediat după instalarea Windows 8.1 build 9471 am început să instalezi programele de care am nevoie zilnic. Unul dintre acestea, nu mai țin mint care, necesita .NET Framework 3.5 pentru a funcționa, dar a cărui instalare automată nu a fost posibilă, acțiunea raportând eroare 0x800F0906:

0x800F0906

Am mai avut parte de această eroare și în Windows 8, așa că știam ce aveam de făcut:

  • Pentru a instala .NET Framework 3.5 atunci când vă confruntați cu eroarea 0x800F0906, introduceți în PC mediul de instalare al sistemului de operare, respectiv DVD-ul sau stick-ul USB bootabil. Dacă nu dispuneți de unul, va trebui să-l creați.
  • În continuare, rulați CMD sau Windows PowerShell cu permisiuni de administrare și executați comanda „Dism.exe /online /enable-feature /featurename:NetFX3 /Source:D:Sourcessxs /LimitAccess„, „D” reprezentând litera alocată de Windows mediului de instalare, apoi așteptați mesajul de confirmare:

Remediu eroare la instalarea .NET Framework 3.5 in Windows 8

După instalare, toate actualizările publicate de Microsoft ulterior imaginii ISO utilizate, vor fi descărcate și aplicate fără nici un fel de problemă prin Windows Update.

3 Comentarii

  1. In powershell imi ramane blocat la 60.4 %, in cmd mi se finalizeaza cu success, cand incerc sa reinstalez programul de care am nevoie eroarea cu privire la .Net Framework 3.5 insista, incerc sa instalez atat manual( caut pe google sau mai exact pe Microsoft.com Framework-urile) cat si add features din control panel si imi reapare eroarea cu 0x800…

    Mentionez ca am windows 8, powershell v3

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.